Viimeiset joululahjat valmistuivat viimein ja postitettavat pääsivät tänään liikkeellekin :) Vihdoin pääsi neulomaan välillä jotakin itselleenkin :)

Viimeinen keeppi menee mummoihmiselle, ja on siksi jälleen hiukan isommalla kaavalla tehty. Tuo on kyllä siitäkin kätevä malli, että silmukkamäärillä muuttamalla saa yhden koon vaatetta suurennettua ihan oikeasti kaikille sopivaksi. Tällä kertaa neulottavana oli Pirtin kehräämön kaksi säikeinen lanka, ja tuosta tulikin ihanan laskeutuvaa, vaikka alkuun puikko-lanka yhdistelmä epäilytti. Myös tämä on neulottu 3,5 Knitpicks harmony:lla Lankaa kului 86 g, silmukoita oli muistaakseni 208 (eli kaksi mallikertaa enemmän kuin hyväksihavaitussa itselle sopivassa mallissa) Tylsähkön värisestä langasta tuli kyllä aivan ihana keeppi. Melkein teki pahaa lähettää sitä maailmalle, mutta toivottavasti menee käyttöön.

2155887.jpg

2155890.jpg
Tässä vielä koko väriskaala, revontulikeeppejä oli siis kaksin kappalein, toinen omassa käytössä.

Keeppien jälkeen oli kiire päästä Italian lankojen kimppuun. Ne ovat tuolla huudelleet matkasta saakka. Tropical lane (53% villaa ja 47 dralonia) oli aivan superpehmeää ja superihanaa lankaa. Melkein harmitti, että noin vähän sitä ostin. Siitä vain yksi kerä (50 g) jäi itselle. Värivaihtelu oli uskomattoman pitkä ja moninainen, mutta niin ihana. Värit ovat kauniita ja pehmeitä. Olen pitkään haaveillut kynsikkäistä, kun sormet palelevat neuloessa ja etenkin töissä koneella työskennellessä. Tarkoituksena oli tehdä palmikkoa kämmenselkään, mutta värit huumasivat minut niin, että unohdin. Kivat ne ovat noinkin. Ja lämpimät ja sanoinko, että ihanan pehmeät, ja ihanat :) Värit ovat oikeasti jotakin noiden kuvien väliltä. Lähempänä alempaa ehkä. Lankaa meni 34 g, neuloin 5mm sukkapuikoilla. Vielä kerästä jäi 14 g, jotakin pientä siis ehkä vielä syntyy :)

2155893.jpg
2155901.jpg

Toinen italian lanka, Grignascon jazz print (100% new merino wool), näytti kerällä ihanalta. Mutta neuloessa pätkävärjäys kävi jälleen ahdistamaan. Tästä siis muistiin, että vaikka värit olisivat kuinka ihanat, älä osta pätkärääkättyä! Tuota lankaa oli 100g, siis kaksi kerää. Lappeenrannan neulojat ovat hullaantuneet neulomaan Mariomyssyjä, niin pitihän minunkin sitten kokeilla. Myssy oli kiva neuloa, muutamin muokkauksin tuon tein, ja myssy on ihana. Tosi kivannäköinen ja hyvin päähän istuva. Puikkoina tuossa oli 5mm Knitpicks harmonyt. Mietin jo aloittaessani, että entä jos lanka ei riitä, siihen olin löytänyt ratkasisun, kun laatikossa oli jämäpätkä vihreää Ainoa, joka sattui väriltään juuri langan vihreään. Siitä pitikin tehdä myssyn päälaki, ja jottei tuo näyttäisi erilliseltä, samasta langasta on sivussa koristekukka. Aino olikin kivan rauhoittava lisä tuohon myssyyn. Sen verran värikästä lanka kaikesta huolimatta oli, että saa nähdä meneekö omaan käyttöön. Jos joku haluaa, niin hihkaiskaa tarjous, ennen kuin itse erehdyn ihastumaan tuohon :)

2108986.jpg
Tässä kuvassa vasemmassa reunassa näkyy nuo kerällä, eiks oo ihanat?!

2155904.jpg
2155905.jpg
Ja tässä valmiina, ei hullumpi, mutta väritys ei sovi mihinkään miun ulkoasusteisiin...

Myssyä neuloessa ihmettelin, kun puikot alkoivat naksua. Tarkistin, että päät (jengat) ovat kiinni, enkä käsittänyt mistä ääni kuului, kunnes toisen puikon päästä pyöröpuikon vaijeri vain tipahti neuloessa. Metalli irtosi muovista. Uskomatonta. Niin kuin minä oon noita puikkoja kehunut. Ensin ne katkeavat ja sitten hajoavat liitoksistaan. Ja jälleen ihan tavallisessa neulonnassa. Kohta palaa hermo! Mitkä maanantai kappaleet olen saanut!!!

2155902.jpg

Jäin tänään sairaslomalle, kun flunssa meinaa iskeä. Lämpöä on ja nuha. Siksi täällä onkin ollut aikaa neuloa. Mutta nyt kirjoittamaan palautetta puikkojen ostopaikkaan. En suostu tällaiseen!!!