Aamulla jumpan jälkeen aloin siivoilla, ja sainkin asunnon siistiksi, sitten aattelin leipoa, kun kaveri oli tulossa illalla kylään. Sain aikaiseksi juustosarvia. Kauniita niistä ei tullut, mutta sitäkin parempia. Takana tuolta mieheltä saatu kukka, kun tulppaaneita olen haikaillut viikkokausia, mutta kuolevat niin pian kuulemma (tosin niin sanoi tämänkin kuolevan minun käsissä, taitaa tuntea minun kukkien kastelutahdin jo liian hyvin:))

485862.jpg

Juustosarvet: (Ohje Hellapoliisilta muokattu)
16 kpl

4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 dl juustoraastetta
50 g margariinia
1 prk kermaviiliä
 
Täyte:

Kinkkua, juustoa ja valkosipulituorejuustoa
 
Voiteluun:

munaa

Pinnalle:

juustoraastetta tai seesaminsiemeniä

Sekoita kuivat aineet, juustoraaste ja pehmeä margariini. Lisää kermaviili ja sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.

Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse reilusti jauhoja apuna käyttäen (itselläni eka satsi jäi kiinni alustaan, kun jauhoja oli liian vähän) ympyrä. Jaa ympyrä kahdeksaan sektoriin. Tee toiselle taikinaosalle samoin. Laita valkosipulituorejuustoa, juustoraastetta ja kinkkua jokaisen taikinapalan leveään kohtaan. Kääri rullalle leveästä päästä aloittaen ja käännä sarveksi.

Voitele munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta tai siemeniä.
Paista 225 asteisessa uunissa keskiritilätasolla 12-15 minuuttia.


Sitten päätin tehdä vielä juustokakkua, ohje oli aivan unohduksissa, mutta muokkasin Kotiruokaa kirjan ohjeesta mieleiseni.

485877.jpg

Pikkumyyn marjainen juustotorttu:

Pohja:

150-200g kaurakeksejä
100g margariinia

Täyte:

200 g Keiju kuningatar tuorejuuston tyyppinen kasvisrasvavalmiste
2,5 dl Flora vispi
sitruunamehua
2 tl liivatejauhetta

Päälle:

Piltti marjasosetta sekä pupuneidin pääsiäisrakeita

Murskaa kaurakeksit tehosekoittimella tms. Sekoita sulatettu margariini keksinmuruihin. Laita irroitettavan kakkuvuuan pohjalle leivinpaperia, kaada seos vuokaan. Laita jääkaappiin jähmettymään. Kun pohja on jäähtynyt, tee täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuuston ja sitruunamehun kanssa. Sekoita liivatejauhe tilkkaan kiehuvaa vettä voimakkaasti, anna olla n. 5 min, jotta hyytyminen varmistuu. Jos nesteen seassa on jauhe paakkuina, ota ne pois. Sekoita neste varovasti muuhun täytteeseen, kaada pohjan päälle, laita jäähtymään. Kun täyte on hyytynyt (n. 3h tai jopa seuraavaan päivään) poista irtovuoan reunat ja levitä kakun päälle marjasose. Koristele.

485872.jpg

Käytiin kaverin kanssa kävelyllä ja tehtiin salaattia sarvien seuraksi. Elokuvaa katsoessa sain valmiiksi Calorimetryn, joka on 

370514.jpg

väreissä, tosin huhti-toukokuun väreissä, mutta ehkäpä pieni varaslähtö sallitaan.485882.jpg
Tehty nelosen puikoilla, joka rei'istä päätellen oli liikaa, mutta kun en omista pienempiä pyöröpuikkoja... Lankana Lidlin puuvillalanka. Calorimetry on kiva näin keväällä ja sellainen piti saada nyt kypärän alle puuvillasta, kun ilmatkin vielä toistaiseksi ohuemman langan sallii (kunhan ei takatalvi iske...). Samasta langasta olisi tarkoitus syntyä rinsessakämmekkäät, kun Bambu ei minua totellut. Yritin eilen Bambua neuloa, mutta kaikilla puikoilla (3-4) jälki on aivan liian löysää, eikä ryhtiä neuleeseen saa millään. Päätin olla yrittämättä enää ja siirtyä tähän lankaan, tähän lankaan pitää kämmekäsohjetta hiukan muokkailla, mutta jospa onnistuisin...

485892.jpg

Tässä alemmassa kuvassa on värit aidommat.

Kevään vihreydestä muistuttavat myös pienet versot ikkunalaudallani (joita en ole vielä näännyttänyt kuivuuteen, tosin mies totesi, että yritän uutta tappo keinoa ja hukutan ne) Niistä on tulossa mausteita keittiööni kesäksi, ruohosipulia, basilikaa ja persiljaa. Persiljassakin on pienen pienet alut, mutta kuvassa ne eivät vielä näy.

485994.jpg

Huomenna on palmusunnuntai, pitää yksi vitsa koristella ja sillä käydä virpomassa sukulaisia, jospa samalla veisin tuliaisiksi Karjalanpiirakoita, kun sellaisia meinasin huomenna ensimmäisen kerran elämässäni leipoa... Saa nähdä kuinka niille käy...