Tässäpä siis kuvia sukistani. Toiveena oli pitsiset, kirjavat unisukat ja lempiväreinä luonnonvärit. Yrityksen ja erehdyksen kautta totesin, ettei tuo Palma yksikseen taivu sukiksi mitenkään. Lanka ei jousta, ja sukka on aivan lerpsu (jopas oli sana), jos sitä yksin käyttää. Olin kuullut, että Palma on ärsyttävää ja lähes mahdotonta neuloa, mutta en minä sellaista huomannut... Otin siis sukkiin avuksi Palman väriin sopivaa Pirtin Kehräämön asteittain tummenevaa karstalankaa. Sillä tein varret ja se antaa ryhdikkyyttä ja kestävyyttä myös teräosassa. Tein sukista pörröiset ja lämpöiset, kuten unisukkien pitää ollakin. Palma antaa terä osaankin pehmeyttä.

448476.jpg

Vaikeaa oli määritellä sukan kokoa. En halunnut tehdä sukista tiukkoja, koska unisukat kuuluu olla puristamattomat. Siksi hiukan liioittelin teräosan kokoa. Kuitenkin tuo kaksinkertainen lanka on niin paksua, että pysyy helposti jalassa valumatta, vaikka teräosa hiukan löysemmäksi jäisikin. Pitsiä en ruennut tekemään, koska se ei olisi sukan tyyliin sopinut, vaan korvasin sen palmikolla, joka kulkee koko sukan läpi.

448489.jpg

Palman joukosta se kohoaa hassusti esille, mutta jalassa näytti kivalle.

448498.jpg

Olin innostunut tuosta ideastani yhdistää näitä lankoja, vaikka ensin epäilin toimivuutta. Lisäksi laitoin pakettiin Kamomilla- teetä, jota voi hörpätä sukat jalassa ennen nukkumaan menoa ja Maya- suklaata, mikäpä olisikaan parempaa kuin suklaa teen kanssa. Tuo suklaa oli itselleni uusi tuttavuus, ehkäpä sukkien saajallekin. Mukana myös kortti, jossa kerron sukkien tarinaa samaan tapaan kuin tässä postauksessa, ja paljastan henkilöllisyyteni.

448502.jpg

Toivottavasti vastaanottaja on tyytyväinen. Jännittää sukkien saajan reaktio, mutta toivottavasti se on vain positiivinen. Itse olin loppujen lopuksi ihan tyytyväinen ideaan toteuttaa sukat ja myös valmiiseen työhön.
Laitoin tämän nyt (14.03.07 en malttanut enää odottaa kirjoittamista) ajastetulle postaukselle, toivottavasti tämä jalkaistaan vasta  ylihuomenna, kuten laitoin ajastukseksi, tai muuten vilautan liikaa etukäteen.

Kauniita unia Sukkien saajalle!