Lapin reissu on heitetty. Käytiin tuttujen luona ja vaelleltiin pari päivää (= n. yksi vuorokausi). Matkaa tuli joku 30km kävellen (autolla reilusti enemmän :) )Tuo vaeltaminen on kyllä hermolepoa (vaikka välillä kiukuttaa niin vietävästi) ja meille tuo yhdessä luonnossa olo on parasta parisuhdeterapiaa, vaikka tappeluitakin tulee paljon. Sää suosi meitä vaelluksen ajan, muuten oli kylmää ja märkää. Vaellettiin Nuortin retkeilymaastossa. Maisemat oli kauniit ja Lapin luonto vetää edelleen puoleensa.

773843.jpg
Maisemat kanjoniin olivat jylhät

773873.jpg
Vanamoita ?! ja mustikka

773848.jpg
Kahden väsyneen vaeltajan jalat :) Meidän jalat.


Matkalla käytiin myös katsomassa vihkikappelia, joskaan häistä ei taida miehen mukaan olla lähivuosina pelkoa. Ei olisi ollenkaan hassumpi paikka myöskään työskennellä tuo kappeli. Ihanat maisemat ja Lapinhenkinen kokonaisuus.

773858.jpg
Suovillat alttarikukkina, kelohirsi alttarikaiteena ja Lapin luonto alttaritauluna, voisiko Jumalan luomistyön ihmeitä paremmin kuvata?

Reissussa valmistui hyshys huivi, josta ette näe kuvia ihan piakkoin, joskus kuitenkin. Huivia neuloessa totesin, että taidan olla allerginen mohairille, pöly kävi keuhkoihin. Tosin kyläilypaikassa tapailin kissaa, joten samoilla oireilla tuon huivin sain neulottua. Aikaa meni aika monta autossa istumistuntia.

Tänä aamuna, kun lähdimme Sodankylästä kohti kotia, aloitin Supersockesta sukat itselleni, ja sainkin toisen jo hyvään vauhtiin (lue: melkein valmiiksi (kyseessä pitempi vartinen sukka) Keksin aloittaa sukan tiimalasi kantapäällä (tehden aloitussilmukat purettavalla langalla), näin saan aloitettua sukan kärjestä, mutta ei tarvitse tuskailla ensimmäisten silmukoiden tiukkuuden ja hankaluuden kanssa, kuten sniikkereiden aloituksessa. Olin tyytyväinen keksintööni, todennäköisesti joku viisaampi on sen jo keksinyt aiemmin, mutta tämä helpottaa mun elämää ja ihan itse sen tajusin :)

Loppuun vielä lupaamani kuvat Caverneista. Molempiin olen loppujen lopuksi oikein tyytyväinen.

773824.jpg
Ruska cavern Lapin illassa, onneksi syksyyn on vielä hetki.

773828.jpg
Tennessee cavern itsetehtyjen, hoitavien sukkien kera vaelluksen ja saunan jälkeen illan kasteessa.

773830.jpg
Tarkoitus oli kuvata Cavernin puolihihaista käyttötapaa, selvinnee kuvasta, vaikka käsi loppuukin hihan kohtaan. Todellisuudessa hiha on tuossa 3/4 mittainen.

Huomenna olisi viimeinen työpäivä kesäteologina, sitten jatketaankin kirkonopastuksella. Harry Potter on haettava huomenna postista, ettei vaan kukaan ehdi paljastaa mitään, ennen kuin itse saan lukea, kirkossa onkin aikaa lukea (hiljaa niistä tenttikirjoista, joita tulisi lukea...).
Salaisen neuleystävän tiedot sain jo, paketti on kovasti suunnitteilla. Pirkkiksen viimeinen paketti taitaa saapua viimeisinä hetkinä, toivottavasti ei ole hävinnyt matkalle.
Nyt nukkumaan matkan univelat pois.