Kaveri oli kyläilemässä, ja siinä elokuvaa katsellessa valmistui Cavern cardiganini (alkuperäinen ohje). Tuo malli oli ihana neuloa ja taipui helposti Pirtin langalle, vaikka alkuperäinen lanka taisi olla ohkasempaa. Ihana, kun ei tarvinnut ommella osia yhteen ja miettiä saumoja, ylhäältä alas raglan todella on minun juttuni.  Nyt takki on muotoutumassa märkänä, taitaa saada hiukan lisäpituutta, kuten toivoinkin. Takista tuli kaunis, tuo meleerattu lanka on niin ihanaa. Puikkoina käytin 3,5mm 80 cm pyöröä ja hihoihin 4mm 20 cm pyöröä. Halusin napittaa koko alaosan, jotta takki olisi käyttökelpoisempi minun käytössäni. Vaikka lopetin lisäykset paljon ohjeessa mainittua aiemmin, ei näin pienirintaiselle tuo takki muotoudu samanlaiseksi kuin alkuperäinen. Olen kuitenkin tyytyväinen aikaansaannokseeni, varmasti tulee käyttöön.

714018.jpg

Alunperin kiinnitykseksi piti tulla alla olevat pronssinväriset soljet, mutta takin leveyden, ja osittain myös rintavarustuksen vuoksi nuo eivät tuohon soveltuneet. Jos takin olisi laittanut vain rinnalta kiinni, olisi solki voinut toimiakin paremmin. Eipä kyllä ollut paha ratkaisu nuokaan puunapit. Soljet pääsee muualle joskus.

714020.jpg

Ulkovalaistuksessa otettuja kuvia ehkä luvassa myöhemmin, kunhan takki kuivuu ja virallinen kuvaajani kotiutuu. Nyt lainasin kaveria kuvaamaan tuon takin.