Eilen käytiin miehen kanssa mustikkametsässä. Muutamassa tunnissa saatiin yli 10 litraa, vaikka loppujen lopuksi vain mies poimi (poimurilla) ja minä siivosin marjoja sitä mukaa. Itse poimin marjat suoraan puhtaana ja poimurilla kerätyt marjatkin halusin puhtaana kotiin. muutama litra jäi selviteltävää vielä kotona, mutta ihan hyvin toimi tuo työnjako. Vielä vadelmia ja sieniä olisi käytävä metsästämässä. Miestä myös harmitti kun niin paljon jäi metsään mustikoita, saa nähdä vieläkö sinnekin päädytään. Tuolla on tämä viikko lomaa, niin tässä on hyvä käyttää aikaa talvivarastojen keruuseen.

Suurin osa mustikoista päätyi pakastimeen, osa syöntimarjoiksi ja osa piirakkaaan. Eilen olikin ahkera päivä, kun marjojen keräyksen ja siivouksen jälkeen tein ruuan, sämpylöitä, punaherukkapiirakkaa ja mustikkapiirakkaa. Ja tietenkin joutui tiskaamaan noiden jälkeen, oli aika loistava olo päästä ensimmäistä kertaa päivän aikana kunnolla levähtämään kymmenen jälkeen.

824748.jpg

Mustikkapiirakka:

POHJA
100 g rasvaa
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle mustikoita sokeroituna, ja hiukan perunajauhoa mustikoiden sekaan. Tai vaihtoehtoisesti kermaviiliseos (purkki kermaviiliä, kananmuna ja sokeria) mustikoiden päälle. Älä tällöin sokeroi mustikoita erikseen.

Sekoita rasva ja sokeri toisiinsa, lisää seokseen kananmuna. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.