Suurin osa mustikoista päätyi pakastimeen, osa syöntimarjoiksi ja osa piirakkaaan. Eilen olikin ahkera päivä, kun marjojen keräyksen ja siivouksen jälkeen tein ruuan, sämpylöitä, punaherukkapiirakkaa ja mustikkapiirakkaa. Ja tietenkin joutui tiskaamaan noiden jälkeen, oli aika loistava olo päästä ensimmäistä kertaa päivän aikana kunnolla levähtämään kymmenen jälkeen.
Mustikkapiirakka:
POHJA
100 g rasvaa
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Pinnalle mustikoita sokeroituna, ja hiukan perunajauhoa mustikoiden sekaan. Tai vaihtoehtoisesti kermaviiliseos (purkki kermaviiliä, kananmuna ja sokeria) mustikoiden päälle. Älä tällöin sokeroi mustikoita erikseen.
Sekoita rasva ja sokeri toisiinsa, lisää seokseen kananmuna. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Kommentit