Saatiin eilen puolukoita kymmenisen litraa, kun mies kävi niitä poimimassa, pitihän siitä palkkioksi tehdä herkkuja poimijalle. Meillä kun minun työosuuteni näyttää olevan marjojen siivoaminen ja pakastaminen ja piirakan teko. Sopii hyvin :)

Puolukkapiirakka:

Pohja:
100g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk kermaviiliä
5 dl puolukoita
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

927562.jpg

Vaahdota sokeri ja rasva, lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet taikinaan. Paista pohjaa 200c uunissa 10 minuuttia. Sekoita täytteen aineet toisiinsa (vähennä sokerin määrää, jos olet sokeroinut pakaste marjat), lisää täyte pohjan päälle kymmenen minuutin jälkeen. Paista vielä 20 min.
Ohje muokattu maitokolmion mummon mustikkapiirakan ohjeesta.


Puolukkapaistos:

4 dl puolukoita/karpaloita
1 1/2 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja

75g sulatettua margariinia
1/2 dl sokerta
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl siirappia
1 tl kanelia
1 dl manteli- tai hasselpähkinärouhetta

927551.jpg

Sekoita marjat, sokeri ja perunajauho ja laita ne uunivuokaan pohjalle.
Sekoita lopuista aineksista tasainen massa (karpaloiden ja pakastamattomien puolukoiden kanssa kaksinkertainen) ja levitä marjojen päälle. Paista 200 c noin 20 min.

927558.jpg

Jäähdytä, (anna mehustua pari tuntia,) tarjoile vaniljavanukkaan kanssa. Vanukkaan voi laittaa myös paistoksen päälle, jolloin se antaa makua paistokseen.

Puolukka- talkkuna rahka:

1 prk maitorahkaa
1 prk (2,5 dl) Flora vispi
5 dl puolukoita
sokeria
n. 1dl talkkunaa

927563.jpg
Rakastavaisten puolukka- talkkunarahka annos :)

Vatkaa kerma, lisää joukkoon sokeri ja maitorahka. Tarkista maku. Lisää joukkoon puolukat ja talkkuna. Talkkunaa laitetaan rahkaan oman maun mukaan sen verran, että se antaa rahkalle väriä, mutta ei muuta rahkan koostumusta. Talkkunaa annostellessa on syytä ottaa huomioon, että talkkuna imee itseensä nestettä rahkasta, ja saattaa kovettaa rahkaa. Talkkuna sopii erinomaisesti puolukoiden ja mustikoiden kanssa.