Puolukkapiirakka:
Pohja:
100g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 prk kermaviiliä
5 dl puolukoita
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota sokeri ja rasva, lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet taikinaan. Paista pohjaa 200c uunissa 10 minuuttia. Sekoita täytteen aineet toisiinsa (vähennä sokerin määrää, jos olet sokeroinut pakaste marjat), lisää täyte pohjan päälle kymmenen minuutin jälkeen. Paista vielä 20 min.
Ohje muokattu maitokolmion mummon mustikkapiirakan ohjeesta.
Puolukkapaistos:
4 dl puolukoita/karpaloita
1 1/2 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
75g sulatettua margariinia
1/2 dl sokerta
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl siirappia
1 tl kanelia
1 dl manteli- tai hasselpähkinärouhetta
Sekoita marjat, sokeri ja perunajauho ja laita ne uunivuokaan pohjalle.
Sekoita lopuista aineksista tasainen massa (karpaloiden ja pakastamattomien puolukoiden kanssa kaksinkertainen) ja levitä marjojen päälle. Paista 200 c noin 20 min.
Jäähdytä, (anna mehustua pari tuntia,) tarjoile vaniljavanukkaan kanssa. Vanukkaan voi laittaa myös paistoksen päälle, jolloin se antaa makua paistokseen.
Puolukka- talkkuna rahka:
1 prk maitorahkaa
1 prk (2,5 dl) Flora vispi
5 dl puolukoita
sokeria
n. 1dl talkkunaa
Rakastavaisten puolukka- talkkunarahka annos :)
Vatkaa kerma, lisää joukkoon sokeri ja maitorahka. Tarkista maku. Lisää joukkoon puolukat ja talkkuna. Talkkunaa laitetaan rahkaan oman maun mukaan sen verran, että se antaa rahkalle väriä, mutta ei muuta rahkan koostumusta. Talkkunaa annostellessa on syytä ottaa huomioon, että talkkuna imee itseensä nestettä rahkasta, ja saattaa kovettaa rahkaa. Talkkuna sopii erinomaisesti puolukoiden ja mustikoiden kanssa.
Kommentit