Täällä on neuloen valmistettu kaikenlaista huovutettavaa. Kaksi talvihattua Pirtin hahtuvalangasta, toisessa silmukoita 75 ja 6,5 puikot, toisessa 95 ja 7 puikot. Selvästi tuo pienempi oli parempi, isommilla määrillä tehty joutuu vielä uusiksi pesuun. Molemman on tehty ihan vaan pyöröillä suorakaiteen muotoiseksi putkeksi ja märkänä muotoiltu.

973104.jpg

Kettupipon, joksi tuon oranssiruskean nimitin, tein ensin myös isommalla silmukkamäärällä, mutta langan loppuessa kesken purin teoksen ja tein uudelleen, jotta sain korkeutta hattuun tarpeeksi. Minä rakastan noita Pirtin lankojen liukuvärjättyjä sävyjä, niitä voisi katsella vaikka kuinka. Huopuessaan ne vaan kaunistuvat.

973128.jpg

Äitin hattu pääsee vielä uuteen pesuun, mutta sen pesen lopulliseen kuosiinsa vasta viikonloppuna, kun menen käymään kotikotona, jotta saan sen muotoiltua saajansa pään mukaan. Parasta nimittäin noissa itsetehdyissä korvahatuissa on istuvuus omaan päähän!

973141.jpg

Tykkäsin ullassa olleista en pointe tossuista. Kuitenkin ohje vaikutti liian vaikealta näin laiskalle neulojalle ja muokkasin balleriinatossujen innostamana omanlaiset balleristit. Tein tossut Naturgarnista 6,0 sukkapuikoilla 16 silmukalla/puikko. Tein kaksi ensimmäistä kerrosta kahdelle puikolle oikeaa ja kahdelle nurjaa, tämän jälkeen aloitin tiimalasikantapään. "Remmiin" tein yhden kerroksen nurjaa kantapään "käännöskohdassa" (kun normaalisti tehdään sukan ympäri yksi oikea kerros) ja kantapään jälkeen pari nurjaa kerrosta lisää. Päättelin remmin silmukat näiden kerrosten jälkeen (lukuunottamatta molemmin puolin 3 silmukkaa, jotka jäivät pohjan silmukoiksi) ja jatkoin kahdella puikolla pohja osaa. Neuloin kolme ensimmäistä ja viimeistä oikealla nurin ja nujalla oikein, jottei reuna käpristy. Kun jalkaosa alkoi olla sopiva, yhdistin silmukat jälleen suljetuksi ja tein muutaman kerroksen sileää (lukuun ottamatta suuaukon 6 nurjaa, joilla tein kaksi kerrosta vielä nurin) ja aloitin kavennukset. Tästä ei varmaan muut saa selvää, mutta itselle muistutukseksi, jos itsekään enää tätä ohjetta ymmärrän. Sainaikaiseksi aurinkotossut, mutta koska ne menevät lahjaksi jätän kuvan toistaiseksi julkaisematta. Sen sijaan näytän koeversion, joka osittain joutui purkuun. Sukkasatoon siis yhdeksäs pari. Tälläkertaa tossukat.

973109.jpg

Tänään kohtasin teetaivaan. Kävin kahviin, teehen ja suklaaseen erikoistuneessa puodissa, ja mukaan lähti pari uutta teemakua.
Ostin lakritsiteetä ja mustikalla,mansikalla ja vaniljalla maustettua vihreää teetä.
Koska entinen teepannuni päästää osan lehdistä teehen ja alkaa muutenkin olla kärsinyt ja maistua muovilta (joskus ilmaiseksi jostain kaupanpäällisiksi saatu pannu) päätin vihdoin ostaa teepannun itselleni, vaikkei rahaa humputteluun olisikaan ollut. Tämä oli kuitenkin pitkän harkinnan tulos, eikä aivan hurjan hintainen Sokoksella.

973119.jpg

Alla tyylikäs teehetki. On muuten ihan toista tällä ihan oikealla teepannulla haudutettu tee! Osa mausta voi kyllä olla psykologistakin...

973122.jpg

EDIT: Ohjeen kirjoitusmokan korjaus 14.10 23.30