Niin siinä vaan taas kävi, että joulukuu alkoi ja kohta on vuosi vierähtänyt. Huh, mitä vauhtia aika kulkee. Täällä on viimepäivinä vilissyt lankaa sormien välistä tiuhaan, jotta lahjat ehtivät joulupukin mukaan. Moni lahja on vielä viimeistelyä vaille, ja koska niiden saajat saattavat kuitenkin (porttikiellosta huolimatta) tänne kurkkia, en niitä vielä näytä. Kuitenkin jotain näytettävääkin jo on.

Ostin kipuapu lankaa, josta tuli sukat miehen mummille, joka potee kovia öisiä jalkasärkyjä. Koska lanka itsessään oli tylsän väristä, enkä uskaltanut sitä värjätä, jotten tuhoa langan hyviä ominaisuuksia, päätin sitten tehdä pitsisukat. Kokoa n. 39+ hiukan turvotusvaraa. Neuloin kipuapua 3,5 puikoilla ja lanka vaikutti hauskalta, vaikka hiukan karhealta. Tuntuma oli hiukan pellavamainen. Harmitti vain, kun tuohon vyyhtiin oli tarttunut kehräämön säkeistä ummehtunut tupakkamainen haju, pitää yrittää sukkia vielä tuulettaa, jotta haju lähtisi. Kirjoitin jo palautetta, ja pahoittelivat asiaa, mutta ei haisevaa lankaa ollut kiva neuloa, saati sitten antaa lahjaksi sukkina. Toivottavasti pakkanen auttaa.

1108311.jpg

Neulomisen lisäksi tänne kuuluu sitä isoa geetä. Voi tuska mitä tuskaa litterointi on, onko vapaaehtoisia litteroijia tarjolla? Tuntuu, että se ei etene lainkaan ja hinku olisi kova päästä tekemään analyysia ja jatkamaan "oikean" tutkimuksen kirjoittamista. Litterointi vaan pitäisi saada ensin tehtyä *huokaus*.
Tämä päivä meni harjoitteluseurakuntaan tutustuessa. Tämä tyttö heräsi 4.50 ja jo ennen kuutta matkattiin kohti Lappeenrantaa. Jos siis teksti on epäselvää, se johtuu aikaisesta herätyksistä ja melko raskaista silmäluomista. Sinänsä tämänkin päivän ois voinut käyttää hyödyksi gradun suhteen, kun ei tuolla paljon tietoa tullut, mutta tulipa nähtyä tuleva harjoittelupaikkani rajaseurakunnassa ja ne kuuluisat rekkajonot.

Meinasin joulukuun alussa, että esittelen jokaisen kalenteri"luukun" erikseen, mutta taitaa nyt valitettavasti jäädä aikomukseksi. Tai jospa huomisesta alkaen. Kuitenkin kalenteri on todella ilahduttanut aamuisin ja vienyt joulutunnelmaan. Ensimmäisessä pussissa oli ihana salmiakkitikkari, joka on jo "kadonnut", toisessa nätti tulitikkurasia, jossa joulukoristeita, kolmannessa party liten tuikku ja neljännessä todella suloinen itsetehty mazebook. Tuosta voikin sitten katsoa toteutusta, kun joskus jo aloin itsekin sellaista askarrella, mutta en ymmärtänyt miten päin sivut tulevat. Kiitos Esteri!

1108330.jpg

Täällä on satanut hurjasti lunta, ihana kun tänä vuonna saatiinkin lumipeite jo ajoissa maahan. Tulee ihan jouluinen olo. Stressi vaan haittaa nauttimista kauniista talvisäästä. Samasta syystä on kommentointi ja päivittely jäänyt vähiin. Nyt puikoilla on tonttulakki.

Mies vihjasi, että blogi aukeaa tosi hitaasti, aukeaako teilläkin? Mitä asialle voi tehdä? Pakata kuvat?

Saa jättää kommentin käynnistään muutenkin :)
Iloista joulunodotusta ja rauhallista adventtiaikaa!