Muutamassa blogissa on tehty Knittyn Convertible ohjeella monimuotoisia hihatinhuiveja. Sain Snyltä keväällä vaaleanpunaista Dropsin Alpakkaa, josta Sny ehdotti huivin tekoa. Päätin jo silloin tehdä siitä huivin, mutta lanka on odotellut pitkään puikoille pääsyä. Nyt aloin tehdä siitä Fifiä. Neuloessa totesin, ettei tavallinen kaulaliina pääsisi käyttöön kuitenkaan, eikä lanka riittäisikään tarpeeksi pitkään kaulahuiviin. Silloin keksin tehdä Fifistä monikäyttöisen hihattimen. Fifin strategiset mitat ovat 150 cm ja 33 cm. Paino 101g. Se neuloutui 3mm puikoilla. Fifi on siitäkin kiva, kun papin paidan kanssa usein haluaisi käyttää jotain piristävän väristä ja lämmittävää, mutta ei liian huomiota herättävää. Tai ainakaan se ei voi peittää paidan kaulusta. Huivit ja hihat ovat käteviä hartialämmikkeitä ja piristäjiä tummaan asuun.

1863134.jpg
1863138.jpg
1863140.jpg
1863197.jpg
Tämä on varsinaista mukautumiskykyä. Kameleontti- Fifi! Anteeksi hämärät kuvat.

Napit ajattelin ensin tehdä massasta. Kuitenkin massan kanssa kävi pari mokaa. Ensin luin uunin lämpötilan Fahrenheit- lukemana, ja napit hiukan sulivat ja vaihtoivat väriä (ei sinänsä ihme, jos oikea astemäärä on 110 ja uunissa on 230 astetta) kultainen väri oli kyllä aika hauska.

1863151.jpg

Toinen satsi onnistui, mutteivät olleet huippukauniita. Nuo myös katkeilivat herkästi ja lipsahtelivat irti neuleesta.

1863158.jpg
Ajatus oli, että napit näyttäisivät käytössä helmimäisille, mutta olivatkin melko hauraita.

Lopulta marssin ompelutarvikekauppaan ja ostin sieltä napit, jotka kiinnitin yhteen koruosilla. Nämä olivatkin toimiva ja kaunis ratkaisu. Kivasti toimivat myös huiveissa pitämässä huivin kiinni edestä. Näitä kaksoisnappeja on yhteensä kymmenen.

1863168.jpg
1863182.jpg
Lähikuvaa ruusunapeista ja nappien rakenteesta.

Novitan uutuusvärit ovat kiehtoneet jo jonkun aikaa mielessä, ja yhtenä päivänä oli suunnattava kulkunsa lankaostoksille. Pitkästä aikaa. Mukaan tarttui reilusti mamboa, siitä pitäisi tulla työkäyttöön Novitassa ollut viitta. Novita esitteli sen harmaana, mutta hautajaisiin tuo musta on neutraalimpi. Lisäksi ostin Polkka seitsemää veljestä ja Nallea syysväreissä.

1863142.jpg

Nam, mitä värejä kerällä, tosin neulottuna Polkka ainakin oli hiukan pettymys. Tällä hetkellä puikoilla on siis jotakin tällaista:

1863239.jpg

Syksy tuntuu tosiaan tulleen. Valitettavasti se näkyy myös tämän postin kuvista. Miehellä oli vihdoin hetki aikaa kuvata ja ulkona sataa vettä. Koittakaa siis kestää hämäriä kuvia. Mutta että syksy, näin aikaiseen, ja kylmän kesän jälkeen! Onneksi edes neuleet lämmittää! On syksyssä puolensa, arkirutiini alkaa tasoittua ja harrastukset alkavat. Syksyisin energiaa riittää, mutta jostain syystä se aina hiipuu talvea kohti, juuri kun on miljoona uutta harrastusta aloittanut...

Ensi viikolla olisi luvassa koulutusreissu neuvottelupäiville, mutta sitä ennen vielä kaste ja jumalanpalvelus sekä vapaapäiviä.