Sain tänään ensimmäisen paketin salaiselta neuleystävältäni. Paketti oli upea! Aivan minun väristäni murretuin värein värjättyä Regia lankaa! Regia on aivan huippua lankaa, ja tämä on vielä paksumpaa versiota, joten ei tarvitse temppuilla kaksinkertaisen langan kanssa! IHANAA! Lisäksi paketissa oli kirje, kirjepaperia sekä favorite socks sukkakirja! Olipa aivan mielettömän upea paketti! Ja miulle! KIITOSKIITOSKIITOS!

1833654.jpg

Olen viettänyt jälleen vapaapäiviä, ja metsä on kutsunut. Jonkinverran olen kanttarelleja kerännytkin. Keiton, kastikkeen ja piirakan verran, plus parin kastikkeen satsin pakastimeen. En ookaan koskaan ennen sienestänyt, ja nyt kanttarellien löytäminen on ollut jännää.

1833673.jpg1833680.jpg
Onko mitään tämän kauniimpaa?

 Eilisellä reissulla saatiin vaan muutama sieni, mutta sain myös vähän vattuja. Tuli tehtyä piirakka sekä sienistä että vatuista. Alkaa se syksy jo tulla, kun keltaiset lehdet hämäävät jo metsässä kanttarellin etsijää.

Feta-sienipiirakka

1833689.jpg

Pohja:

150g rasvaa
3 dl vehnäjauhoja
loraus maitoa tai kermaa

Täyte:

kanttarelleja tai muita sieniä
sipulia
fetajuustoa (pehmeä feta esim Apetinan tetrassa
myytävä on paiston jälkeenkin pehmoista)
1 prk Flora-kevyt ruoka-kermavalmistetta
2 kananmunaa
suolaa, valkopippuria

Nypi pohja ainekset taikinaksi, paista 10 min 225 asteessa ennen täytteen lisäämistä. Kuullota sipulit ja kanttarellit margariinissa tai voissa. Sekoita täytteen ainekset keskenään, lisää feta kuutioina viimeisenä, etteivät juustopalat hajoa sekoittaessa. Lisää täyte pohjan päälle, paista n. 15 min.

Sienipiirakka oli oma ohje, vattu-punaherukkapiirakan kanssa olin laiska ja ostin kaupan murotaikinan. Hyvää oli silti, vaikka reunat eivät ihan esittelykelpoiset olekaan :) Täytteenä kermaviilitäyte.

1833684.jpg

Stolan ohjeen lupaan postata vielä tällä viikolla. Nyt olen taas vapailla, ja stolat jäi töihin. Jos siis vielä hetken maltatte, niin kirjoittelen ohjetta sitten.

Vaihdoinpa pohjan taas hiukan vähemmän kesäiseen, kun kesä alkaa jo muuttua syksyyn, ja tavallinen arkirutiini palailee hiljalleen. Tänään jo viittomakielenkurssille ja joogaan ilmoittauduin :)