Olen viettänyt jälleen vapaapäiviä, ja metsä on kutsunut. Jonkinverran olen kanttarelleja kerännytkin. Keiton, kastikkeen ja piirakan verran, plus parin kastikkeen satsin pakastimeen. En ookaan koskaan ennen sienestänyt, ja nyt kanttarellien löytäminen on ollut jännää.
Onko mitään tämän kauniimpaa?
Eilisellä reissulla saatiin vaan muutama sieni, mutta sain myös vähän vattuja. Tuli tehtyä piirakka sekä sienistä että vatuista. Alkaa se syksy jo tulla, kun keltaiset lehdet hämäävät jo metsässä kanttarellin etsijää.
Feta-sienipiirakka
Pohja:
150g rasvaa
3 dl vehnäjauhoja
loraus maitoa tai kermaa
Täyte:
kanttarelleja tai muita sieniä
sipulia
fetajuustoa (pehmeä feta esim Apetinan tetrassa
myytävä on paiston jälkeenkin pehmoista)
1 prk Flora-kevyt ruoka-kermavalmistetta
2 kananmunaa
suolaa, valkopippuria
Nypi pohja ainekset taikinaksi, paista 10 min 225 asteessa ennen täytteen lisäämistä. Kuullota sipulit ja kanttarellit margariinissa tai voissa. Sekoita täytteen ainekset keskenään, lisää feta kuutioina viimeisenä, etteivät juustopalat hajoa sekoittaessa. Lisää täyte pohjan päälle, paista n. 15 min.
Sienipiirakka oli oma ohje, vattu-punaherukkapiirakan kanssa olin laiska ja ostin kaupan murotaikinan. Hyvää oli silti, vaikka reunat eivät ihan esittelykelpoiset olekaan :) Täytteenä kermaviilitäyte.
Stolan ohjeen lupaan postata vielä tällä viikolla. Nyt olen taas vapailla, ja stolat jäi töihin. Jos siis vielä hetken maltatte, niin kirjoittelen ohjetta sitten.
Vaihdoinpa pohjan taas hiukan vähemmän kesäiseen, kun kesä alkaa jo muuttua syksyyn, ja tavallinen arkirutiini palailee hiljalleen. Tänään jo viittomakielenkurssille ja joogaan ilmoittauduin :)
Kommentit