Novitan  syksyn lehdessä oli viittatakin ohje, johon ihastuin ensisilmäyksellä.

1902430.jpg

Hautajaisissa on tarpeen papin juhlapuvun kanssa olla myös ulos sopivat vaatteet, kun lähdetään haudalle. Näin syksyllä ja etenkin talvella villakankainenkaan papin puku ei riitä yksistään lämmittämään. Talvelle minulla on olemassa pitkä musta villakangastakki, mutta syksyn mallista mustaa ja juhlavaa päällysasua en omista. Papin juhlapuvun seuraksi on myynnissä viitta, joten ajattelin sellaisen olevan juhlava ja lämmittävä vaihtoehto itsetehtynäkin. Ja Novitastahan sitten sattumalta löysin ohjeen. Nimesin ohjeen itse Kalla- viitaksi, kun Novitalla ei ohjeelle nimeä ollut. Nimi kuvastaa käyttötarkoitusta, mutta pidän kallaa myös kauniina kukkana, vaikka hautajaisissa siihen usein törmääkin, niin siitä nimi tälle.

1902438.jpg

Viitassa kivaa on myös se, että se menee hautajaisissa, mutta myös arkisempien vaatteiden kanssa yhdistettynä. Mies myös jaksoi muistuttaa, että tuon kanssa saat kyllä reilusti lihoa, ennen kuin käy pieneksi (tosin yllä olevasta kuvasta päätellen vatsa alkaa jo nyt olla aivan liian iso...) :) Ja tuo oli yksi niitä syitä, että uskalsin lähteä ohjetta testaamaan. Yleensä, kun Novitan ohjeista tulee hurjan isoja, mutta tämän mallin kanssa ei ollut niin väliä, vaikka hiukan iso olisikin.

1902413.jpg

Viitta on ihana. Ainoa pieni moka on, että käsiaukot jäivät hiukan alas, mutta eipä tuo menoa haittaa, toimivat kuitenkin. Lankana siis on Novitan Mambo ja ohje on syksyn 2008 Novitasta numero 33. Mambo oli kivaa neulottavaa ja palmikot ja helmineule pinta tulivat kivasti esille tällä langalla. Viitan alaosaan tulee siis kolmea erilaista neulosta, jos palmikot lasketaan mukaan ja yläosa on yksinkertaista joustinta. Puikkoina käytin 8 puikkoja, tosin pienemmätkin olisivat menneet, kun minulla on niin löysä käsiala. Kauluksen neuloinkin sitten 6 pyöröillä. Tuo viittahan neulottiin tasona suurimmaksi osaksi, käytössä olivat 8mm koivuiset fleksipuikot.  Hartioille tultaessa yhdistettiin reunasta parikymmentä senttiä päällekkäin ja jatkettiin pyörönä. Muutama moka meinasi palmikoissa tulla, mutta purin niitä ja korjailin, eivät sitten jääneet valmiiseen työhön... Ihana neulottava, vaikkakin tosi raskas, ja vielä ihanampi valmiina. Lankaa tuohon upposi 870 g. Kuvausrekvisiittana täällä aiemmin esitellyt sormikkaat. Mietin, että pitäisi tuollaiset tehdä mustana sitten käytettäviksi hautajaisiin.

1902428.jpg
1902435.jpg

Ensimmäinen tomaatti ehti kypsyä ennen pakkasia. Toivottavasti vielä jokunen muukin ehtisi. Oli kyllä makea ja mahtavan makuinen!

1902440.jpg

Ensi viikolla päästään Lappiin. Vihin siellä kaveri pariskunnan. Pitäisi keksiä jotakin neulottavaa matkalle, ellei käy niin ikävästi, että itse joutuu rattiin :P Nyt on kätöstelyssä jotakin salaista...

Edit: Tuon viitan kanssa huomasi, että nuo Hong kongin pyöröpuikot ovat aivan susia. Ainakaan minun käsittelyssäni eivät putket pysy kovin kauan ehjänä. Täytyisi ostaa kunnollisia pyöröpuikkoja. Myydäänkö niitä jossakin sarjoittain? Tallinnaan tekisi mieli puikko- ostoksille, mutta kun muunlaista matkaa on suunnitteilla, niin saattaa Tallinna jäädä käymättä. Jos joku on Karnaluksiin suuntamassa ja voisi puikkoja diilata, niin huikatkoon. Saa huikata myös, jos tietää muita paikkoja ostaa edullisia puisia pyöröpuikkoja.