Bloggailuun on tullut luvattoman pitkä tauko, joten nyt korjataan asia ja postaan viimeisimmät valmistuneet. Kalla viitan jälkeen on valmistunut salaisuus, josta ei sen enempää, kulutukset merkkasin siitä ylös kuitenkin.

Viime viikonloppuna sain kunnian olla vihkimässä kaveripariskuntaa. Juhlat olivat kauniissa syysruskaisessa Lapissa (harmi, kun ei tullut kuvia otettua). Kauniit ja lämpöiset juhlat. Taas tuli morsiuskimppu kopattua... Ehkäpä se kolmas kerta toden sanoo (nyt vaan ei ole ihan lähellä kavereiden häitä tiedossa...)

1944804.jpg

Vuodatus on taas vaihteeksi äärettömän hidas, saa nähdä saako tähän postiin kuvia ikänä ladattua. Neulerintamalla on valmistunut sukat Regiasta, jonka sain salaiselta ystävältäni. Ihanaa neulottavaa. Ja aivan ihanan syksyiset värit (tosin jos itse olisin suunnitellut, olisin jättänyt kirkkaamman turkoosin välistä, mutta kivasti tuo piristää sukkia!) Vaikkakin minun käsialallani tuota sai neuloa 2,5 puikoilla, vaikka paksumpaa versiota sukkalangasta olikin. Malli kärjestä 8- aloituksella aloitettu, ensimmäinen laatuaan minun tekemänäni. Lankaa tähän kului kaksi kerää (lukuunottamatta värientasaus pätkät) eli 91 g. Näissä sukissa pitäisi nyt olla se 10 vuoden takuu. Tarkoittaako se kulumattomuustakuuta? Hiukan epäilen. Ihan siitä syystä kiinnostaisi jättää sukat omaan kulutukseen, mutta taitavat lähteä jollekin muulle, kun sukkia alkaa itsellä jo riittää.

1944816.jpg

Posti toi tällä viikolla kiitoksen siitä, että laitoin Lauralle vihervaaran ohjeen. Ihania juttuja. Katsokaa tuota Pikkumyy kännykkäkoteloa! VAU! Kiitoksia!

1944827.jpg

Muutakin kivaa postia tällä viikolla tuli. Sain tilaamani puikot. Menetin niin hermot niihin halpis pyöröpuikkoihin, että tilasin Harmony Knitpicksit. Aivan mahtava pyöröpuikkosarja. Vaikka melko hinnakkaat olivat, niin kyllä kannatti! Ihanat neuloessa, kestävän oloiset, muuntuvat ja monikäyttöiset sekä kauniit! Saman sarja sukkapuikot tilasin myös. Paketissa kuusi kertaa kuusi 15 cm puikkoa koot 2,0mm, 2,25mm, 2,5mm, 2,75mm, 3,0mm ja 3,25mm. Nam! Ihanan väriset ja aivan mahtavan oloiset, ja nuo kaivatut välikoot!!! Jospa näillä saisin minäkin ohuempiakin lankoja neulottua... Vaikkei tuossa taida minun käsialalle tarpeeksi ohuita puikkoja siltikään olla :)

1944851.jpg

Syksy tekee tuloaan ja huovutsvimma iski taas päälle. Tai itseasiassa hahtuvien kulutusvimma. Tein huovutettavat lapaset Viron villasta. Halusin noihin resorit, joihin käytin jämäalpakkaa. Neulottu 3,5 sukkapuikoilla. Kulutus oli 46g. Tuo viron villa näytti vihreä- valko- vaaleanpunaraitaiselta kerällä. Neuloessa kävikin ilmi kaksi asiaa. a) Liukuvärjäys ei todellakaan ehtinyt vaihtua kovin paljon yhden lapasen aikana ja b) Vihreä ei ollutkaan vihreää vaan ennemminkin harmaata. Siispä vihreät resorit näyttävät nyt lapasissa aivan hassuilta, mutta onneksi jäävät takin hihan sisään ja onneksi lapaset oli omaan käyttöön tarkoitettu :)

1944869.jpg
1944877.jpg

Neulomista on menneellä viikolla harrastettu kirkossa. Koululaiset ovat tutustuneet kotikirkkoonsa ja muiden työntekijöiden opastusten aikana penkissä oli hyvä istua ja neuloa. Viikko koululaisten kanssa oli raskas, mutta myös antoisa. Hatunnosto jokaiselle opettajalle, jotka vetävät ala- ja yläkoulu luokkia päivästä toiseen. Tosin kaikkein rankinta viikossa oli se, että koululaiskirkkojen lisäksi piti hoitaa vielä muut työt lisäksi, joten tekemistä riitti. Mutta ensi viikko on taas tavallinen viikko.

Eilen oli ensimmäinen hautaansiunaaminen. Olin yllättynyt, kuinka paljon ammatti suojaa tuossakin tilanteessa. Mielestäni siunaus sujui hyvin ja seuraavaan on jo paljon helpompi mennä. Nyt on siis kaikkia toimituksia tullut tehtyä. Tästä eteenpäin tässä blogissa en juurikaan höpise ammattiin liittyviä asioita (ainakaan koko postauksen mittakaavassa). Perustin viime viikolla papinblogin, jossa ihmettelen näitä juttuja enemmän. Tervetuloa vierailemaan!