Tänään viettäessäni vapaapäivää, postineiti (tai -rouva) soitti ovikelloa ja toi kivaa postia: kirjeen, jossa oli Koolaideja kiitokseksi lähettämästäni Vihervaaran ohjeesta, sekä paketin SNY:ltä. Paketista löytyi kirje sekä suloinen ja tyylikäs itsetehty muumiessu, patalappu, patakinnas setti.

2073302.jpg
2073308.jpg

Sny on koittanut tehdä tuon ilman kissaa (kun allerginen olen) ja laittoi siksi erillisessä paketissakin (nuo kun voi pestä, mutta paketin muu sisältö voisi olla hankalampaa laittaa pesukoneeseen) Ihana, kun joku ajattelee minua! Kirjeessä oli lupaus, että paljastusta saan vielä odottaa, jotakin, ainakin kirje on siis vielä luvassa :) Muumi keittiötarvikkeet osuivat kyllä mahtavasti. Vaikka matkalta essun ostinkin, ei toinen esiliina ole pahitteeksi. Ainakaan noin hieno. Ruskea on kaunis suklaanruskea sävyltään (toisin kuin kuvassa) ja muumit kruunaa komeuden (vaikkei pikkumyytä kuvissa ollutkaan ;)). KIITOSKIITOSKIITOS!!!


Viime viikon vietin pastoraalikurssilla ja Maata näkyvissä festareilla nuorten kanssa. Kurssilla oli neule jatkuvasti käsissä lisäämässä keskittymiskykyä lakipykäliin, ja festareillakin sekä matkoilla Turkuun sai kivasti neulottua. Viimeisimmässä modassa 06/2008 oli kiva keeppiohje. Lehdessä tosin keeppi oli hyvin pliisu ja kotikäyttöön sohvan nurkkaan tarkoitettu "lukunutuksi". Minä ihastuin kuitenkin ohjeeseen ja näin kuinka liukuvärjätty lanka pääsisi ohjeen mukaan oikeuksiinsa ja saisi pliisun idean elämään. Muokkasin modan ohjetta sopivaksi Pirtin kehräämön 140 tex x 3 karstalangalle, jota minulla oli kaksi vyyhtiä lankavarastossa (väri 721). Neuloin keepin lopulta 178 silmukalla käyttäen 3,5 pyöröpuikkoja. Totesin jälleen kerran, että ehkä mallitilkun neulominen olisi kuitenkin helpompaa, kuin neuloa kokeillen ohjeen mukaan ja purkaa työtä sen 7 senttiä... (Minähän en mallitikkuja koskaan ole neulonut, enkä neulo...) Laskeskelin, että minun käsialallani tuo sama silmukkamäärä toimisi varmaan Seitsemään veljekseenkin. Tykästyin kovasti ohjeeseen ja todellakin, liukuvärjätty lanka on tässä parhaimmillaan!

2073320.jpg
2073356.jpg

Voi näitä kuvia. Onpa pimeetä ulkona ja sisällä. Toivottavasti jotain selvää saa. Tässä siis Revontuli- keeppi.

Keeppejä on nyt tehty kaksi kappaletta Pirtin kehräämön langasta. Lankaa kului hiukan isompaan, nauhalliseen versioon 146g, ja ensimmäiseen versioon 128 g. Toinen tuli itselle, ja toinen menee pukin konttiin. Ensimmäiseen tein ohjeen mukaan napin läven, toiseen nauha kiinnityksen. Nauhallinen versio jää omaan käyttöön papin paitaa piristämään. Näitä aattelin neuloa ainakin mummoille (omalle ja miehen mummolle) joululahjaksi.


Lisäksi festareilla neuloin korvapipoja. Äitin työtoveri oli tehnyt tilauksen korvapiposta, ja olihan sellainen tehtävä. Samasta kerästä tuli toinenkin samalla vaivalla. Pipossa on 106 silmukkaa, neulottu pyörönä ja päätelty yhteen neulomalla ylhäältä. Lankana 7 veljestä Polkka ja puikot 40cm 3,0 pyöröt. Kukka virkattu 4 koukulla. Pipoihin lankaa kului 58g ja 60 g, kukkineen. Pipostakin tuli aika hauska.

2073334.jpg2073361.jpg

Sain katkenneen Knitpicks Harmonyn tilalle uudet päät. Niillä pääsin jo keepit tikuttelemaan... Joululahja paja on täydessä vauhdissa, ja pikku hiljaa tulee valmistakin.

Vielä asiasta viidenteen. Ajattelin ostaa Aura- juustoa tänään viinirypäleiden kaveriksi. Tässä kirjoitellessani niitä maistoin, ja totesin, ettei koskaan pidä koskea 17% juustoon. Ainakaan Aura sellaiseen. Kuin kumia (tai valkohomejuustoa) olisi syönyt. PÖH, kaiken ne pilaavat!