Kuulun Hopottajiin. Hopottajat on palvelu, joka laittaa ihmiset testaamaan tuotteita tai palveluita. Hopottaja saa kampanjaan ilmoittauduttuaan testattavakseen tuotteen tai palvelun, ja on velvoitettu kertomaan mielipiteensä palvelun tuottajalle. Mikäli tuotteeseen tykästyy, saa sitä mainostaa muillekin. Hopottaja ei saa rahallista palkkiota, ainoastaan tuotteen ja mahdollisesti tuotepalkintoja, mikäli on mainostanut paljon. Minä tuskin koskaan osottaudun timanttihopottajaksi, jotka palkintoja saavat, mutta hauskaa tämä on! Pääsin ensimmäistä kertaa kampanjaan mukaan nyt syksyllä. Tuotteesta ei siis ole pakko pitää, ainoa velvollisuus on kertoa tuottajalle oma mielipiteensä. Hopottava hopottaja on siis oikeasti tykännyt tuotteesta!

Hopotettava tuote oli "Ystävät hämärän jälkeen" -kirja, jonka on kirjoittanut John Ajvide Lindqvist. Kirjaa mainostettiin jännärinä ja mietinkin kauan uskallanko osallistua, kun en itse niin kauhutarinoista välitä (liian vilkas mielikuvitus estää lukunautinnon). Kirja on vampyyritarina, joka on uskomattoman uskottava. Tarina on rosoinen, ahdistava, mukaansatempaava, surullinen, ihastuttava, riemastuttava ja kaunis rakkaustarina.

Mutta kirja on paljon muutakin kuin kahden nuoren kohtaaminen. Kirjassa otetaan kantaa yllättävän moneen kipeään asiaan: pedofiliaan, murhiin, hyväksikäyttöön, koulukiusaamiseen jne. Säikähdin kirjan käsiini saadessani sen paksuutta. Jos tämä on kauhu tai jännityskertomus, kuinka minä niiden vihaajana saan tämän luettua? Mutta kirja oli niin hyvin kirjoitettu, etten meinannut saada sitä käsistäni. Kertomus eteni vauhdikkaasti eri henkilöiden osalta tarinaa tarkastellen. Kirja oli todella hyvä. Ei mitään kevyttä luettavaa aiheiden raskauden takia, mutta ajatuksia herättävä. Toki kirja oli myös paikka painkoin viihdyttävä. Itse en kategorisointia pitänyt oikeana, vaikka vampyyritarina olikin, oli se kaikkea muuta kuin kauhua tai jännitystä. Suosittelen siis ehdottomasti myös niille, jotka eivät muuten tuon kategorian kirjoihin tarttuisi.

Hyvä viime hetken lahjavinkki (kaupat ovat vielä 40 min auki ;)) Tai ostettavaksi itselle joulun päiviksi, kun pelkkä laiskottelu alkaa tylsistyttää. Tai muuten vaan.P.S. Mikäli tämän postin perusteella päätät liittyä Hopottajiin, olisitko ystävällinen ja kysyisit nimeni, jotta voit ilmoittaa saaneesi vinkin liittyä minulta.HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE!