Täällä on viime aikoina neulottu aika lailla itselle. Työn alla on ollut monta parin illan juttua ;) Osa on muodostunut vain yhdenillanjutuiksi. Valmistuneita siis on. Kovaan neulomisvimmaan on vaikuttanut sairastelu, joululoma, uusien lankojen osto sekä se, että sai joululahjat pois puikoilta ja pääsi neulomaan jotakin ihan itselle.

Alkuun joulukortti, olinkin kuvannut yhden lähtevistä korteista. Tällaisia ne olivat siis valmiina (kolmiuloitteisuus hiukan huonosti tulee kuvassa esille. Kivoja tehdä ja antaa ;)

2190645.jpg

Vielä yksi joululahja, jota en aiemmin esitellyt: Neuloja ystävälle lähti puikkopussi (tämä oli siis aiemmin esitelty salaisuus) Ohje Suuresta käsityö lehdestä. Lisäksi pakettiin lähti italian lankaa, 6mm puupuikot sekä  kaulakoru.

2190644.jpg
2190643.jpg
2190646.jpg


Kämmekkäiden lankajämistä syntyi rannekkeet. Niihin lankaa kului Italiasta tuodusta langasta se viimeiset 14 g. Puikot olivat 5mm.

2190648.jpg

Ostin Anttilan alennuksesta Novitan luksus Stonea, joka halusi Mariomyssyksi. Olin ostanut lankaa kaksi kerää ja kun myssyn jälkeen lankaa jäi päätin tehdä vielä lapaset. Lankahan loppui kesken toisen lapasen päättelyn aikana (peukalo vielä tekemättä) joten olihan sitä lankaa vielä kerä haettava. Lopusta päätin sitten tehdä settiin sopivan kaulurin, sellaisena mihin lanka riittäisi. Lanka oli kyllä kivaa neulottavaa. Ihanan pehmoista ollakseen 100% villaa. Ainoa ärsyttävyys langassa oli välillä vastaan tulevat todella ohuet kohdat, mutta niistäkin selvittiin. Myssy on ollut ahkerassa käytössä, se on aivan ihana!!! Lapaset ja kaulurikin ovat oikein käyttökelpoiset ja kivat! Puikkoina käytin nelosen puikkoja. Kulutus oli pipoon 59 g, lapasiin 45 g ja kauluriin 46 g. Lapaset ovat peruslapaset peukalokiilalla (!), joissa päällä on palmikko. Palmikkoon vinkin etsin Ullan Greendaysta. Kivat tuli. Kauluriin ei ollut ohjetta, vaan kehittelin sen neuloessa. Silmukoita taisi olla 70. Tein kymmenen senttiä 3 o, 2 n joustinta, jonka jälkeen lisäsin silmukoita, niin, että lopuksi niitä oli 120. Aloitin keepeistä tutun pitsi neuleen lk, 6o, kolmella silmukalla yhdistetty yliveto ja kaksi yhteen kavennus, 6o ja langan kierto jne. Seuraavalla kerroksella kaikki muut silmukat oikein, paitsi langan kierto neulotaan sekä oikeana että nurjana. (Ohje lähinnä itseä varten muistiin)

2190639.jpg
Koko setti
2190641.jpg
Myssy

2190649.jpg
Lapasen palmikko läheltä.

2190651.jpg
Kauluri pingottumassa...

2190632.jpg
...Ja käytössä.

Kauluri on aika lyhyt langan vähyyden vuoksi, mutta toisaalta myös tarkoituksella. Suurin osa takeistani eivät ole pitkälle auki, mutta kaula tarvitsee lämmikettä, joten tuollainen siisti kauluri on kiva olla olemassa. Kuitenkin hartioille yltävä osa pitää hyvin kaulurin kuosissaan ja paikoillaan.

Lisäksi täällä on käytetty hahtuvia pois. Opiskelukaveri saa vauvan, ja on pyytänyt minua tekemään vaippahousuja lapselle. Joulun aikaan valmistui parit pöpät. Koot ovat koko 0 ja koko 3-4(=jotain siltä väliltä) Neuloin pöpät vaihtelevasti 4 pyöröillä ja sukkapuikoilla. Ohje on kiva, kun yhteen ompeluita ei tarvitse tehdä. Lankana Viron villaa.

2190653.jpg

Niin, ja tällä kertaa Knitpicksien puuosa lähti irti metallista. Menee hermo! Liima auttaa, mutta ei ole kivaa kun "laatupuikot" on tuon laatuisia...

Tämän vuoden kulutus oli laskurin mukaan 6237 g. Ihan kivasti. Toisethan kuluttaa tuon jo lankahamstereiden aikana, mutta miun tahdilla tuo oli aika kivasti. Monenlaista on tullut tehtyä. Toivottavasti uusi vuosi on yhtä neulontarikas ja idearikas... Kävin lankoja hiukan hakemassa Anttilan alesta, sekä tilailin kaikenlaista Tinttamarellista ;)
joten hyvälle vaikuttaa ;). Ensimmäistä kertaa taitaa nyt olla teddyä puikoilla (sen hain Anttilasta). Saattepa pian nähdä mitä on tulossa (toivottavasti...)

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2009 KAIKILLE! Ja osallistukaahan arvontaan, aikaa on vielä kuukauden verran!