Sain käydessäni miehen mummin luona katsella paria vanhaa kirjaa. Kirjat olivat "Kodin neuvokki"- sarjan kirjat "Neuleita nuorimmille" ja "Vauvan pukimet". Sain ihan ikiomaksi valita toisen kirjoista ja pitkän pohdiskelun jälkeen päädyin ompeluiden sijaan neulontaan. Kirja on vuodelta 1959. Aivan mahtava kirja! Hymyilyttää lukiessa ja katsellessa kuvia.

Kansi on hiukan nuhraantunut, mutta huomaapa, että kirja on ollut käytössä...

60-luvu ohjeet ja jopa lapset ovat ihan omannäköisiään. Hienoja nuoria herroja ja neitejä. Löytyipä kirjasta neulottu uimapukukin.

Myös muutama värikuva löytyy.

Kuvateksti: "Sijansa sukkapuikoillekin voidaan sanoatästä sirosta Kaarina- ompelupöydästä, joka soveltuu mainiosti myös kevyesti liikkuvaksi tarjoilupöydäksi. Suunnittelija on sisustusarkkitehti Maija Taimi, valmistaja VAKIOPUU Oy LAhdessa ja myyjinä SOKOS Helsingissä sekä SOK- osuuskaupat kaikkialla maassa."

Vertailukohtana nykypäivän lastenneulemallit eilen tulleesta Suuri Käsityö- lehdestä.

Mutta löytyi kirjasta käyttökelpoisia ideoita silti, vaikka hiukan vanha tyyliltään onkin. Jotkut asiat kun eivät muutu aikojen kuluessakaan. Alla muutama kuva niistä ohjeista, joita moni vauva nykyäänkin saa pitää. Housuista ajattelin kolmiohousuja (kuvassa oikealla) kokeilla kaverin vauvalle vaippapöksyiksi.

Yhdet pöpät tuli reissussa taas tehtyä. Kulutus 48g, lankana Virolainen hahtuva ja puikkoina uudet lyhyet Addit kokoa 4mm. Osittain käytin myös pidempiä pyöröjä. Jätin ohjeen lukematta, ja pöpät eivät nyt ole ohjeenmukaiset, mutta housuiltahan nuo näyttää Silmänisku

 Blogikierroksella eksyin ihan vahingossa pappi puikoissa blogiin ensimmäistä kertaa. Blogissa olikin meneillään arvauskisa, ja arvasin ensimmäisenä oikein ristipistotyön aiheen. Palkinto tuli nopeasti ja oli aivan ihana! Paketissa oli kortteja, teetä, muistikirja, enkelitarroja, koristenauhaa, koristesydämiä sekä ihania enkelinappeja. KIITOS!

Puikoilla on nyt Novitasta eräs huivi. Lankana on punainen Cloud. Tietenkin lanka loppui kesken ja täällä Anttilassa ei tuota enää ollut. Onneksi oli tuo reissu tuonne miehen mummille, niin toisen kaupungin Anttila pelasti minut. Cloudin tuotanto kuulemma loppuu tai ainakin tuon värin teko. Ja pahasti Novitan uusin numero vaikutti siltä, että koko lanka häviää. Kerrankin kun ois jotain kivaa. Okei uusia luksuslankoja tulee, mutta ei nuo näyttänyt kivalta. TYHMÄÄ Otsan rypistys Tätä me muutaman neuletapailijan kanssa jo pelättiinkin.

 

Vuodatusta on uusittu, ja olen aivan pihalla omassa blogissani, mut jospa se tästä. Monta hyvää muutosta on tullut, joiden perässä meinasin jo Bloggeriin lähteä (kuten usean kategorian lisääminen kirjoituksen aiheeksi). Mutta on tää vaan edelleen niin hidasta, kun kuvien lataus kestää, ja kuvat on ladattava blogin tiedostoihin. Eikö niitä voisi saada suoraan koneelta. PÖH.