Blogin päivittely on näköjään taas jäänyt. Toivottavasti täällä silti käy vielä lukijoita... Saa itsestään jättää elonmerkkejä kommenttilootaan :)

Teisan arvontapaketti lähtee tänään postiin, nyt vihdoin sain aikaiseksi ajatella sen loppuun saakka.

Valmistuneita neuleitakin on.

Äklölangasta tuli pikkuveljelle ne lapaset. Saksan reissulla kokeiltiin ensimmäistä lapasta neulonnan edistyessä, ja nyt näiden pitäisi olla juuri sopivat. Joululahjalapaset olivat jo venähtäneet vähän isoiksi, joten kevätlapasiksi halusi istuvat lapaset. Samasta syystä tein kavennukset tuohon ennen sormiosaa, koska valitteli, että sormilla on aivan liikaa tilaa tavallisenmallisessa lapasessa. Tässä siis mehiläislapaset, tai SaiPa lapaset tai Puuskupuh lapaset :) Kulutus lapasiin oli 62 g kaksinkertaista Regiaa, puikot 3,5mm.

Saman langan lopusta tuli sitten vielä rannekkeet. Näihin oli tarkoitus testata printtikalvoa, ja tehdä kangasmerkit noihin koristeeksi. Koska nämä nyt ovat Puuskupuh tuvan värit, tulee kankaaseen Puuskupuhin vaakuna. Tätä kokeilua en ole vielä ehtinyt tehdä, mutta rannekkeet ovat jo odottamassa. Kaksinkertaisena Regiaa kului 23 g.

Saksasta ostin myös pörrölankaa, josta tein äitille kaulaliinan matkalla Korialle neuletapaamiseen. (Korian tehtaanmyymälästä muuten tarttui Novita Cottonia mukaan 584g) Pörröanka oli jännää, kun se ei ollut pelkkää tekokuitua, kuten monet muut pörrölangat, vaan tässä oli 90 % villaa ja 10 % polyamidia. Yksi kerä riitti kivanmittaiseen huiviin. Kulutus 47 g. Puikot 8.

Ja vihdoin valmistui palajakkunikin. Aloittelin siis jo vuoden alussa Ninasta tekemään isoäidin neliöitä, joista piti tulla bolero. Kuitenkin viimeistelyt veivät takissa eniten aikaa. Lanka loppui välillä keskenkin ja kahden ihmisen avulla sain vihdoin langan riittämään. Ajatus lähti viime syksynä Seppälässä myynnissä olleista jakuista, jotka olivat tuollaiset kolmiomalliset.

Tilkkuja bolerossa oli muistaakseen 33 kappaletta, joista keskimmäinen selässä isompi. Lankaa kului tasan 300 g. Koukkuna oli 4 koukku ja puikkoina 3,5 ja 3 puikot. Lopputulos on ihan hauska. Edessä oleva kiinnitin on tehty verhotangon rinkulasta kiertämällä lankaa ympäri. Jos joku haluaa tarkempaa ohjetta boleroon, niin huikatkoon.

Nyt puikoilla on Regian paksumpaa sukkalankaa, josta on tulossa sukat :)

Mutta siinäpä tärkeimmät neulerintamalta. Ensi viikolla lähden sitten kahdeksi viikoksi reissuun (tää elo on pelkkää työtä ja lomailua ;)) joten hiljaista tulee olemaan. Tämä myös Sny:lle jo etukäteen tiedoksi, että palaan vasta huhtikuulla. Toivottavasti pakettisi säilyy postissa.

Loma tuleekin taas tarpeeseen. Työnhakujutut eivät tuntuneet onnistuvan, vielä ei toisesta paikasta ole päätöksiä tullut, mutta pahasti näyttää siltä, ettei miulle täältä ainakaan töitä löydy. Mutta vielä hetken jaksan toivoa, kun lopulliset päätökset tehdään, täytyy rueta miettimään uusia vaihtoehtoja.