Hui, onpas mennyt pitkään viime päivityksistä. Tämä tyttö on saanut itsensä lenkkeilemään, niin ei ole mukamas ehtinyt bloggailla (niin just...) Nyt päätin sitten, että täytyy saada aikaiseksi.

Tässä välillä olen tehnyt lomareissun Viroon. Minullahan ei ollut kesälomia päivääkään, niin pitkä viikonloppu vapaa vietettiin ystävän kanssa Tallinnassa ja kyllä teki hyvää! Lanka-, käsityö ja herkkukaupoissa kierrettiin antaumuksella, mutta yhteenkään vaatekauppaan ei eksytty. Kun kotiin päästiin, testailtiin miun vyyhdinpuut ja kerijälaite ja kerittiin molempien vyyhdet keriksi. Tässä yhteinen saldo. Hahtuvat tosin olivat jo valmiiksi kiekoilla.

Omat ostokseni: Puroa (oli Karnaluksissa halvempaa kuin Suomessa, ja vaikka olen sen todennut nukkaantuvan, tahdon silti tehdä siitä vielä yhden jutun), hahtuvaa (paljon paksumman oloista, kuin aiemmin neulomani, josta en pitänyt), viron villaa, huovutus villaa keltaisena ja ruskeana, pellavalankaa sekä IHANIA puisia nappeja!

Ja vielä tarvikkeita, pikkukoukku helmijuttuja ja nukkekotiaskarteluja varten, solkia, nappeja, sormustin, nukkakone, huovutusalusta sekä puikkopidikkeet. Nuo auringonkukkanapit oli niin suloiset!!!

Olen hurahtanut monien muiden neulojien tavoin Wollmeiseen. Se on saksalainen lankakauppa, joka myy aivan ihania lankoja, joilla on kysyntää niin paljon, ettei lankaa ole milloin vain netistä saatavilla, vaan vain välillä. Ja kun päivitys nettikauppaan tulee, on lanka hetkessä myyty. Tilasin kokeeksi We're different ("epäonnistuneita" värjäyksiä) kunterbunt (=kirjava) säkin. Langat ovat juuri niin ihania, kuin kuvittelinkin, ja väritkin sattuivat nappiin.

Värit yläkuvassa vasemmalta oikealle: Regenbogen, am kalten Polar, Neptune, Versuchskaninchen ja Pinie.

Toisesta päivityksestä, johon osuin paikalle tilasin Laceweight huivilankaa Kürbis värissä. Tätä olisi ehkä jonkin puseron verran. Ihanaa se on.

Kürbis laceweight

Osallistuin Ravelryn neulojan syysloma vaihtoon ja sain ihanan paketin. Paketissa oli Punokset puikoille kirja, jossa on aivan ihania ohjeita (ja, joka minun on ollut tarkoitus itselle ostaa), marmeladia, alpakkalankaa, todella kauniit kirjoneulesormikkaat ja suloisen lämpöistä ja pehmoista Utunan sukkalankaa ihan minun väreissä. Sormikkaat olivat muuten sopivat, mutta sormiosissa oli sentti pari pituutta liikaa. Mietinkin, uskaltaisinko itse tehdä korjausneulonnan vai menisivätkö nuo noin käytössä. Ovat niin kauniit, että käyttöön ne on kuitenkin saatava!!! Ja parini oli vielä pelännyt laittaa omaa tekelettään toiselle neulojalle, nuo ovat niin kauniit, ettei olisi kannattanut pelätä, etenkin, kun itse en kirjoneuletta osaa tai jaksa yrittääkään... Katsokaa nyt mitä ihanuuksia: KIITOS PARINI KAJUZA!

Itse laitoin paketin Adelheidille. Hän on hyvin vahvan oloinen persoona, ja hiukan epäilin mitä hän pitää paketista, mutta toivottavasti piti. Paketti on nyt kuitenkin perillä. Adelheid ei ollut suunnitellut reissua, ja ajattelinkin omalta reissultani kerätä mahdollisimman paljon pakettiin sisältöä. Virosta paketissa on valkea pellavalanka, Kalevin toffee ja suklaa, rannekoru ja kaksi sormustinta (joita Adelheid kerää) sekä neulatyyny. Lisäksi kaitoin pakettiin pellavahuivin ohjeen, pienen paperikirjasen, isoja nuppineuloja, Sivillaa ja Riihivillaa.

Olen neulonutkin, mutta lanka loppui kesken, joten valmista ei ole. Nyt ensi viikon vietän Lapissa, joten ainakin bussimatkoilla luulisi jotakin syntyvän.

Myyvillaan sain keittiötarvikkeita, mutta niistä esittelyä, kunhan saan ne paikoilleen.