Olin tuossa puolitoista viikkoa työhön liittyvillä kursseilla, missä tuli hyvin kartutettua joululahja neulomusten saldoa. Ensimmäisellä kurssilla vapaailtana lähdimme naisseurassa katsomaan Stand up komiikkaa ja päädyimme eturiviin istumaan. Koomikkoina olivat Mikko Vaismaa ja Jussi Simola. Itse henkilökohtaisesti pidin enemmän Mikon "siistimmästä" ja kiltistä huumorista, mutta hyvän shown veti Jussikin. Jälkimmäinen otti eturivin täysillä mukaan ohjelmistoonsa. Syy miksi tässä tätä kerron, on se, että Jussi kysyi esityksessään meiltä teemmekö käsitöitä. Eturivissä meitä oli jo kaksi naisihmistä, jotka tekevät. Seuraavana kysyttiin onko meillä blogia. Jussi oli katsellut blogilistan kärkiblogeja, joissa pyörii aina muutama käsityöblogi. Hän veti huumoria nimistä, jotka kuulemma voisivat olla huolellisemmin valittuja. Esille tulivat Kymmenen puikkoa laudalla (meinasin korjata nimen oikein, Helmis, mutten saanut suun vuoroa) ja Omin käsin. Minunkin blogini nimi pääsi naurun kohteeksi, kun sen paljastin... Harvoinpa varmaan miehelle sattuu, että heti eturivistä löytyy käsityöbloggaajaa ;) Hauskaa oli, kun sai nauraa itselleen. Odotin, että blogin kävijämäärät olisivat tuplaantuneet, mutta en huomannut, että mainostus olisi auttanut :(. Ainakaan kommentteja en ole saanut. Siis jos joku tuona iltana paikalla olleista tänne osuu, ilmaiskoon itsensä kommenteissa ;)

Joululahjoista yhden voin jo nyt esitellä. Pikkuveljelle on menossa lahjaksi sukat ja kämmekkäät, jotka neuloin Sny:ltä saamastani Araucania Ranco solid- langasta. Sukat ovat kokoa 45-47, joten neulottavaa riitti. Malli on ihan perussukka kärjestä aloitettuna tiimalasikantapäällä ja kaksi sukkaa yhtä aikaa neulottuna. Puikkoina oli 2,5 Addin piiitkä pyöröpuikko. Koska saan metallipuikolla sormenpääni puhki, tilasin näiden sukkien jälkeen pitkän 2,5 Knitpicksin pyöröpuikon, jolla neulominen on miellyttävämpää. Sukkiin lankaa meni 75 g. Lopusta langasta tein kynsikkäät. Pikkuveli on armeijassa, siitä tämä vihreä väri ja kynsikkäissäkin on ajateltu ammuntoja. Näihin lankaa meni 30 g, eli loput, mitä oli.

Kuvissa sukan varsien mutrut johtuvat pahvisista pingottimista sisällä.

Sukkasato oli ja meni, mutta sukkien neulonta siis täällä jatkui. Nyt on puikoilla kyllä jotakin muuta jouluksi. Sukkasadossa itse voitin arvonnassa Lankakamarin palkinnon. Se sisälsi Regian handdye effect lankaa ja heijastimen. Lanka on aivan ihanaa, joskaan sinisävyinen ei ole ihan miun juttuni, mutta tulipa nähtyä lanka nyt livenä ;) Kyllä sille silti käyttöä tulee.

Itse lahjoitin yllätyspalkinnon vinkeimmät käpälänlämmittimet tehneelle, emo valitsi voittajaksi Seijasiskon. Palkinnoksi lähti lankaa ja herkkuja:

Snykin muisti minua. Paketissa oli 4 kerää ruskeaa Alaska villalankaa (uusi tuttavuus tämäkin), Kismet (joka kummasti on kuvasta kadonnut), puikkostoppareita ja ihania silmukkamerkkejä sekä rintanappi.

Tässäpä kaikki tältä erää. Olkaahan kuulolla, sillä yritän vielä ennen joulua saada arvonnan pystyyn...