Mistähän sitä aloittaisi? Viime aikoina on tullut postattua lankaostoista, niin aloitetaan nyt sitten valmiista neulomuksista. Joulu on tuloillaan, eikä täällä voi kaikkea kokonaisuudessaan esitellä, mutta vilauksia uskaltanen antaa. Ensin Puroa. Puro raidoittuu kiltisti ja kauniisti pienissä kappaleissa, mutta isoissa kappaleissa sen raidoittuvuus on vähintäänkin epämääräistä. Kiva tämä salaisuus on valmiina silti, saatte väriterapia pläjäyksen tekin. Puikot Knitpicks pyöröt, vasemmalla 4,0 mm ja oikealla 4,5 mm. Väreinä Ruskaa ja Kanervikkoa. Kulutus n. 255 g.

Viimeisin kuva kuvastaa ison kappaleen raidoitusta...

Puroa jäi hiukan yli, ja päädyin sen käyttämään mummolle meneviin tossuihin. Tiesin, että lanka ei riitä koko tossuun, ja valitsin kaveriksi Pirtin hahtuvaa. Yllättävän kiva oli lopputulos vaikka siis lankoina on sekä Pirtin hahtuvaa että Puroa kahdessa eri värissä. Nämä tikuttelin 8 mm puikoilla, koska kokemuksen mukaan huopanen löysälläkin neuloen nyppyyntyy kauheasti, ajattelin, jos isot puikot auttaisi hiukan, ja ehkä auttoivatkin. Takaosa tehty tasona ja ommeltu takaa kiinni ja jalkaterän osa pyörönä. Pahoittelen valmiiden tossujen kuvia, mutta kivalta ne oikeasti näyttää. Langan menekki oli n. 70 g. Annoin mummolle jokunen vuosi sitten tossut, jotka hän kulutti puhki heti, seuraavana vuonna keksin tuon pohjallisidean, ei kulu heti puhki ja toisaalta antaa pitoa, ettei kaadu. Nämä eivät ihan ehtineet sukkasatoon, vaikka sukkasato kuun puolella aloitinkin, vaan valmistuivat vasta seuraavana päivänä.

Tossut ennen huovutusta

Sitten Wollmeisen väriterapiaa :) Jokunen aika sitten osuin päivitykseen ja päätin nyt kerralla hankkia muutaman pussin tuota lankaa. Ihanuuksia sieltä tulikin. Mutta ei hätää, nämä eivät kaikki ole minun, vaan osa menee myyntiin, lahjaksi ja vaihtoon :)

Näistä pari olen jo vaihtanut ja saanut itselleni seuraavat:

Sonne

Digitessa

Lisäksi edellisistä vaihdoin Granatapfelin Amerikkaan asti. LeoNio Raverlystä tarjosi Rhabarberia vaihdossa. Lisäksi päätettiin tehdä toinen vaihto samoilla postikuluilla, eli vaihdettiin myös jotakin kotimaista lankaa. Itse laitoin menemään Wollmeisen lisäksi vyyhdin Utunan Untu lankaa, jossa on Kainuunharmaksen villaa ja 10 % silkkiä sekä Nalle aloeveraa mustikkavärissä. Viimeisimmän laitoinkin lähinnä suomalaisen värin vuoksi. Lankojen sekaan laitoin suomalaisia herkkuja Fazerin suklaata ja salmiakkia ja Forsmanin teetä. Tänään sain oman pakettini, Rhabarber on suunnattoman kaunis! Lisäksi sain käsinvärjättyä sukkalankaa: the sanquinegryphon bugga. Siinä on 70% merinoa, 20% kashmiria ja 10% nylonia. Ihanan pehmeää. THANK YOU LEONIO!

Nyt puikoilla on Snyn edellisessä paketissa tullut Aracania Ranco solid. Siitä on tulossa joululahjasukat :)