Vielä muutama asia viime vuodelta.

Ensimmäisenä esittelen sny:n paljastuspaketin. Ystäväni oli Shamina Kudelmia- blogista. Viimeisessä paketissa oli teetä, muistilappuja, Pallas- lankaa ruskeana ja punaisena, mustikka-suklaakonvehteja, silmukkamerkkejä, kirje sekä itse tehty pussukka. Lisäksi paketin sisällä oli toinen paketti, joka oli joululahjani. Joulupaketista paljastui A Gathering Of Lace- kirja, joka on AIVAN IHANA!!! Kiitos ystäväni!

Lisäksi joulun jälkeen sain yhden yllätyspaketin. Syksyllä vaihdoin Wollmeisea ja suomalaista lankaa ulkomaille ja lähetin paketissa mukana suomalaisia herkkuja. Parini piti paketista niin paljon, että oli halunnut muistaa minua vielä joulupaketilla. Sain siis lankaa, rannekorun (reilun kaupan koru) sekä taikasukat, jotka vedessä muuttuivat sukiksi :) Ihana paketti tämäkin, ja täysi yllätys.

Sitten niitä joulun neulomuksia. Aiemmin paljastinkin jo pikkuveljelle neulomani sukat ja kynsikkäät ja mummolle neulomani tossut. Myös äidin joululahjasta näytin vilauksen. Äidille tein Puron Ruskasta ja Kanervikosta raidoittamalla kietaisuneuleen. Ajatus lähti jostakin Novitan ohjeesta, mutta on kaikessa yksinkertaisuudessaan omasta päästä neulottu. Selkäkappale on yksi iso kappale ja etukappaleet on neulottu puolella selän silmukoista. Vai olisinkohan muutaman niskassa päätellyt (?). Napit sivussa pitävät neuleen kivasti päällä. Tykkäsin lopputuloksesta, vaikka alkuun takaosan raidoittuminen pelästytti, ja saajakin tykkäsi. Puikkoina 4 ja 4,5 päinen pyöröpuikko ja kulutus oli 255g. Napit ovat virolaisia puunappeja. Kuvat ovat talvisen hämäriä...

Ystävälle neuloin syksyn kursseilla huivi- ja kynsikässetin Wollmeisen 100% langasta Zenzi värillä. Kynsikkäät saivat hauskan tiikerimäisen värityksen ja huiviin yritin satuttaa värit läikittymään pituussuunnassa kohdikkain. Ympärillä olijat kurssilla huokailivat, kun olin kohdistamista yrittänyt yhden kurssipäivän verran purkamalla ja neulomalla. Vihdoin kuitenkin kohdistus onnistui ja lopputulos on ihan kiva. Huivin pitsi on Novitan talvi 2009 mallin 69 jakun mallineule. Puikkoina taisin käyttää huivissa 3mm puikkoja (?) ja kynsikkäissä 2,5 mm sukkapuikkoja (?). Lankaa näihin meni yhteensä 120 g.

Vielä joulukuussa, kun kaikki joululahjat olivat jo valmiina, neuloin syksyllä neulomani möbius-viritelmän uusiksi, tuo venähti käytössä sen verran, että päätin tehdä siitä tavallisen keepin. Lopputuloksena keeppi, jossa on sama mallineule kuin aiemmassa. Lanka käyttäytyi yllättävän kiltisti kerran purettunakin :)

Vuonna 2009 neuloin 5268 g. Eli melkein kilon vähemmän kuin edellisenä vuonna. Työ on haitannut harrastusta :) Ostetut langat eivät ole ajantasalla listassa, vaikka sellaistakin aloin 2009 vuoden aikana pitämään, mutta jospa sekin päivittyisi. Jonkin verran on lankaa täytynyt lisää tulla, koska listan mukaan alkutilanne on ollut hiukan yli kuuden kilon, eikä lankavarasto näytä silti tyhjenemisen merkkejä, päin vastoin :)

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE!

Lähetän arvontapaketit pika puoliin, olkaa kärsivällisiä :)