Onpa kulunut aikaa viime postauksesta, mutta on tässä ehtinyt tapahtuakin. Olen vaihtanut työpaikkaa eri kaupunkiin ja täysin erilaisiin tehtäviin. Pappina toimin kyllä edelleen, mutta erilaisessa yhteisössä. Neulerintamalla olen saanut kaksi isoa juttua valmiiksi.

Ensimmäinen valmistunut on Wollmeisen pitsi-langasta kaksinkertaisena neulottu tunikamekko. Mekon neulomisen aloittelin joululomalla ja välillä muuta neuloen(kun puikot katkesivat ja odottelin uutta osaa) isotöinen mekko valmistui puolisentoista viikkoa sitten. Inspiraation mekkoon sain Novitan viimesyksyisestä palmikkotunikasta (Novita syksy 2009, malli 37), mutta omani tein ilman ohjetta ylhäältä aloittaen. Wollmeisessa värinä oli Kürbis, joka hehkuu mekossa aivan ihanasti. Lankaa neuloessa kerältä löytyi kaikkea keltaisesta kirkkaanpunaiseen, mutta valmiina neuleena lanka ei vaikuta yhtään niin "värikkäältä" vaan väritys vaan korostaa palmikoita ja neulepintaa. Puikkoina neuleessa oli 3,25 Knitpro pyöröt. Lankaa kaksinkertaisena neulottuna kului 473 g. Yhdessä pitsivyyhdissä lankaa on n. 300g, ja olin varannut vyyhtejä kaksi neuletta varten. Lanka oli kuitenkin yllättävänkin riittoisaa, pitsi Wollmeise oli myös ihanaa neulottavaa, luisti puikoilla kuin itsestään. Hihoihin on tehty viuhkat virkaten.

Jos edellisen tunikan kanssa oli puikko-ongelmia, niin tämän tunikan kanssa oli lankaongelmia. Olin neuletapaamisen vaihdossa vaihtanut viime keväänä itselleni jonkin verran Novitan vaalean violettia bambu lankaa, josta aioin tehdä tunikan. Tunikan aloittelinkin jo viime syksynä, mutta lanka loppui kesken. Olin "tilannut" lisää lankaa Marjalta, jolta olin vaihdossa saanut edelliset langat, mutta meni tovi ennen kuin oltiin yhtäaikaa neuletapaamisessa ja sain langat käsiini. Kuitenkin tunika vihdoin valmistui.Tämä on myös aloitettu ylhäältä raglanina, Yläosa on neulottu kaksinkertaisesta langasta, pitsi yksinkertaisesta. Pitsin alkaessa lisäsin silmukka määrää langankierroin, jolloin sain nauhakujan sopivasti lisäysten yhteydessä tehtyä. Pitsi on Novitan syksy 2009 lehdestä mallista 29. Puikkoina pitsissä 3,00 pyöröt. Oikeastaan tämän tunikan tein siitä syystä, että edellinen neulottu tunika joutui epähuomiossa pesukoneeseen (enhän minä muistanut, että alaosassa oli villaa, kun se tuntui ihan puuvillalta) niin tarvittiin seuraaja. Kivoja nämä molemmat tunikat ovatkin. Tähän meni Bambua 308g, myös tässä on virkatut viuhkat hihoissa.

Bambun jämistä syntyi jo yksi tiskirätti, kulutus 17 g.

Toivottavasti seuraava postaus tulee hieman lyhyemmän ajan kuluttua ;)