Onpa mennyt pitkä aika bloggaamatta, onkohan täällä enää yhtään kävijääkään?

Syynä hiljaisuuteen on ollut töiden lisäksi se, että olen neulonut hyvin hitaasti valmistuvia Eisblume-hansikkaita jostakin helmi-maaliskuulta saakka. Ne ovat edelleen kesken, mutta vielä ne valmistuvat. Tässä välissä kuitenkin puikoille pääsi kahden tytön ylioppilaslahjat ja huivi itselle ylioppilasjuhliin mekon kaveriksi.

Ihan ensimmäisenä esittelyyn pääsevät serkkuni ja laina pikkusiskoni (on miehen siskon) sukat. Kesän Novitassa oli lyyra sukat, joista ajatus ylioppilaslahjaksi annettavista sukista sai alkunsa. Kuitenkin Novitan ohjeessa lyyra kuvio oli kirjailtu jostakin pätkävärjätystä langasta ja kuvio oli tosi sekavan oloinen, jo kuvan nähdessäni päätin itse tehdä kuvion selkeillä väreillä ja alkuun oli tarkoitus tehdä vain lyyra varteen, mutta lopulta tein lehvätkin lyyran kaveriksi. Serkun sukat ovat Woolia, mutta niissäkin kirjailut ovat Wollmeisen Jetonilla ja jollakin Yarnissiman Wollmeise näytevyyhtipaketin vihreällä, lankaa kului yhteensä 93 g. Puikkoina 3 mm sukka ja pyöröpuikot (sukat tehty magic loopilla) ja koko on noin 38-39.

Toiset sukat olivatkin pienemmät, kokoa 35-36 ja niihin käytin Wollmeisen Twin Natur lankaa, jonka tilasin Yarnissimalta lanka+ohje pakettina. Näissä sukissa puikkoina 2,5 sukka- ja pyöröpuikot ja kirjailuissa Wollmeisen lankoja. Näihin lankaa meni yhteensä 81 g.

Itse pidin sukista tosi paljon, toivottavasti lahjan saajat tykkäsivät yhtä paljon. Selkeämmän värisillä langoilla tuokin lyyrakirjailu toimi ohjetta paremmin ja yksinkertaisen kaunis pitsi pääsi valkeissa sukissa oikeuksiinsa.

Kun sukat olin saanut neulottua, totesin, että minulla ei ole huivia ylioppilasjuhliin laitettavan mekon kanssa, ja kun aikaa oli vielä pari viikkoa, päätin ottaa puikoille Virosta löytyneen ihanan pellavalangan. Ensimmäistä kertaa Tallinnasta löysin värillistä ohutta pellavalankaa, mutta tämä myytiinkin sitten reiluissa kerissä (minun keräni oli pienin mahdollinen, ja siinäkin lankaa oli varmaan nelisen sataa grammaa.) Väri oli todella kaunis ja sopi mekkooni täydellisesti, ainoa huono puoli oli, että lanka laski neuloessa väriä melko lailla. Huivin malliksi valitsin Panachen, joka onkin aivan ihana huivimalli. Ohje vain ei sisältänyt kaavioita ja hermo meinasi mennä tekstiohjetta seuratessa. Jos siis jollakin on ylimääräistä intoa, niin miulle saa piirtää kaavion tuohon huiviin :) Aika loppui kesken ennen juhlia ja juhlia edeltävänä yönä puolen yön aikaan päätin, että päättelen huivin keskeneräisenä. Tuolloin vielä ajattelin jatkaa huivin myöhemmin loppuun, mutta lopputulos oli noinkin niin kiva, että päätin jättää huivin sellaiseksi. Lankaa huiviin kului 94 g ja puikkoina olivat 2,5mm puikot, alkuun yritin neuloa isommilla puikoilla, mutta purin jo hyvään alkuun ehtineen huivin, kun kuvio ei tullut esille kunnolla.

Ja sitten vertailun vuoksi se, miltä alkuperäinen huivi olisi kuulunut näyttää. Kuva Ullan Panache ohjeesta.

Näitä juhlaneulomuksia ennen (ja ennen eisblume-hanskojen aloittamista) valmistui tavalliset lapaset miehelle. Näissä lankana Pallas. Lankaa kului 84 g, puikkojen kokoa en muista. Kuvassa muoto on hassu, kun lapasten sisässä on pingottimena pahvit. Lisäksi välineuleena on syntynyt pari tiskirättiä, joiden yhteispaino oli vajaa 50 g.

Osallistuin lisäksi keväällä Kahelivaihtoon ja Ravelryn hemmotteluvaihtoon. Ravelryn Kahelivaihdossa parinani oli vaihdon emo, jolta sain kaksi asiaa Tampereelta, kaksi laivalta ja kaksi Tallinnasta (tai jotenkin niin). Paketin ideana olivat parilliset asiat. Paketti sisälsi ihanan väristä viron villaa, ulkomaalaisen käsityölehden, Jitterbugin lankaa ja Tobleroneja. IHANA PAKETTI! Kiitos ja anteeksi myöhäinen esittely.

Hemmotteluvaihdossa sain 8 pakettia, joissa oli paljon lankaa: alpakkasilkkiä, babyalpakkaa, spire-lankaa ja bris-lankaa, kaikki ihanan pehmoisia luksuslankoja! Lisäksi sain suklaata, suklaakahvia ja silmukkamerkkejä sekä sukkaohjeen :) Lähettäjänä oli Tiina. Tämä oli todellista hemmottelua!!!

Itse laitoin menemään kahelin paketin, jossa oli: 2 kahelia asiaa eli kasvoihin karvanpoistoliuskoja ja pampulalankaa, 4 teeasiaa eli 1 paketti irtoteetä ja 3 pussiteetä, 2 virosta ostettua lankaa ja 4 muuta lankaa. Bris oli sattumalta samaa, mitä sain hemmotteluvaihdossa, mutta aiemmasta lankavarastostani otettua. Virosta on tuo punainen tweed lanka.

Hemmottelupaketissani oli jalkahoitotuote, käsirasvaa, Wollmeisen lankaa, alpakkalankaa, virolaista villaa, Käsitöö- lehti Virosta, kynttilöitä, suklaata sekä paahdettuja manteleita Virosta.