Sain edellisen postauksen jälkeen kommenttilootaan seuraavan viestin, jonka halusin laittaa näkyville. Idea on ihana, itse olisin varusmiespalveluksessa ilahtunut minua varten neulotuista sukista. Aion itse neuloa sukkia omaan sotilaskotiin toimitettavaksi ja samoin minun kautta voi niitä laittaa menemään myös eteenpäin. Meillä ainakin sotilaskoti on myös hommannut lankoja tukkuhintaan, mutta taidan katsoa omista varastoista, jos löytyisi sopivia värejä. Toivottavasti joku muukin innostuu, 25000 sukkaparia on iso määrä, eivätkä kaikki sotilaskotisisaret ole neulontataitoisia tai -kykyisiä (hartiaongelmat jne.)

Hei,

Tervetuloa kutomaan villasukkia Tuntemattomille sotilaille!

Sotilaskotiliitto täyttää ensi vuonna 90 vuotta ja haastaa suomalaiset sukkatalkoisiin. Tarkoituksena on aikaansaada 25 000 sukkaparia, jotka jaetaan uusille alokkaille juhlavuoden aikana. Lähde mukaan talkoisiin. Voit koota myös oman sukkapiirin tai ottaa kutojakumppaniksi henkilön, jolle voit opettaa sukankutomisen jaloa taitoa. Blogistasi näkyy, että sinulla on paljon annettavaa heille, joilta kutomisinnostus päättyy kantapäähän.

Sotilaskotiliitto toivoo, että villa- tai villasekoitelangasta kudotut sukat sopivat väriltään harmaa-, vihreä- ja ruskeasävyisen maastopuvun väritykseen.
Eniten tarvitaan kokoja 43 – 45. Asevelvollisissa on myös näitä suurempi- ja pienempijalkaisia sukankuluttajia.

Sukkaparin langat maksavat noin 4 -5 euroa, suunnilleen sen mikä on varusmiehen yhden päivän päiväraha on alimmillaan.

Sotilaskotiliitto toivoo sukkien mukana pientä viestiä, jossa on kutojan nimi ja tervehdys Tuntemattomalle sotilaalle. Lähetä sukkalahjasi Sotilaskotiliittoon, osoite: Simonkatu 12 A 9, 00100 Helsinki.


Iloisin sukkaterveisin

Karoliina Hofmann
Sotilaskotiliiton pääsihteeri
www.sotilaskotiliitto.fi

 

MUOKS. Kommentoi, jos kiinnostuit.