Nyt helteiden saapuessa olen huomannut, ettei kesävaatevarastoni ole aivan täydellinen. Kun käyttää paljon työvaatteita ja aiempinakin kesinä kaikki on pitänyt olla sovitettavissa papin paidan kanssa, niin tuo helleosasto vaatetuksesta on hyvin vähäistä. Ruokamarketissa käydessäni päädyin vaateosastolle ja siellä mallinuken päällä oli aivan ihana toppi (jollaista työssä ei voisi ajatellakaan käyttävänsä) ja saman mallinuken päällä tosi kiva farkkuhame. Ostin topin ja etsin jo kuumeisesti hametta (tätä mainostus siis saa aikaan, kun se mallinuken päällä näyttää hyvälle, täytyy sen näyttää minunkin päälläni...) kunnes muistin useammat farkut, jotka on jemmattu kaappiin muutosta varten. Siispä ihailtavasti jätin hameen etsinnän (ei niin lyhyt ja tiukka hame olisi voinutkaan minun päälläni näyttää muulle kuin järkyttävälle ;)) ja kotona kaivoin esille pieneksi käyneet tai haaroista puhkikuluneet farkut, joita olen hame käyttöön pitänyt tallessa. Näissä hameissa on nimittäin se hyvä puoli, että vaikka farkut eivät enää mahtuisikaan lantiosta tai reisistä (mikä on minulla suurin ongelma) niin hameena farkun lantion saa nostettua korkeammalle ja hameena muoto toimii ja mahtuu päälle. Ratkojan ja ompelukoneen avulla viikonlopun aikana huristelin kolme ihanaa hametta. Aikaisemmin olen yksistä lempifarkuistani (joita olin käyttänyt haaroista puhkikulumiseen saakka) tehnyt hameen, josta tuli lempihameeni, mutta se on käynyt pieneksi ja lahjoitettu eteenpäin. Tykkäsin mallista kovasti, kun pituus on sopivasti juuri polven luo ja haarakiilalla hameeseen saa tyttömäistä kellomaisuutta. Joka kerran vaan haarakohdan kanssa saa olla tarkkana, ettei kangas jää kurttuun. Mutta nyt omistan jälleen kolme ihanaa hametta, yhden pitkän ja kaksi lyhyttä. Pitkän hameen kukkakangas löytyi myös omasta varastosta, sitä olen aiemmin käyttänyt puikkopussin tekoon. Tarkoituksena oli laittaa ruskeaa pitsiä yhden hameen taskunsuihin ja helmaan, mutta en löytänyt nauhaani mistään, ehkä sellainen siis on tulossa vielä joskus...

Stretch- farkut, kukka on ollut tarrakiinnityksellä jossakin alushousuissa ja otettu parempaan talteen ennen käyttöä, kun ei kukaan voi alusvaatteissaan tuollaisia koristeita pitää.

Farkut on ostettu joskus Thaimaasta ja ovat todella ohutta farkkukangasta. Sen ansiosta hame menee loistavasti kuumanakin päivänä ja laskeutuu päällä. Takana pienempi kolmio kuin edessä istuvuuden vuoksi, edessä isompi, että helma kellottuu.

Kukkakangas sopii farkkuun kivasti ja pitkä hame vaikutti ensi sovittamalta tosi hauskalta.