Tapanani ei ole kirjoittaa kahta blogipostausta peräkkäin, mutta postauksesta olisi tullut niin mammuttimainen, että alempaan erottelin ompelut ja matkan ja tähän nyt sitten viimeaikojen neulomukset. Niitä onkin jonkin verran, koska olen ollut kuukauden sairaslomalla. Sain virusperäisen aivokalvontulehduksen ja sen kanssa ei alkuun kyllä neulottukaan, mutta koska toipuminen ottaa aikansa, niin nyt on tullut sitten neulottua sukkia. Tämä on selkeästi joku murphyn laki, koska edellisinä vuosina sukkasatoon ei ole paljon satoa tullut ja nyt kun ilmoittautuminen meni minulta ohi, niin sukkia olisi raportoida ;) Äidin työkaverit tilasivat sukkia, ja tämä olikin hyvä hetki neuloa tylsästi ainaoikeaa 7- veljeksestä.

Ensimmäisenä polvisukat kokoa 39, langan kulutus 148 g, eikä silti yksi kerä riittänyt lähellekään (joko vaa'assani on vikaa, tai sitten Novita myy todella vajaita keriä). Puikot 3,5 mm, neulottu magicloopina. Pohkeessa 62 silmukkaa ja kavennukset pohkeen matkalla 50 silmukkaan saakka. Valmistuivat hiukan yli viikonlopussa.

Seuraavana polvisukat vanhasta jättiraita-kerästä. Myös näissä kulutus 148 g, mutta yksi kerä riitti. Aloitettu kärjestä, neulottu yksittäin, 50 silmukkaa, lisäykset pohkeessa 62 silmukkaan. Koko 37. Puikot 3,5 mm.

Ja vielä yhdet tilaussukat Regiasta, jolla 10 vuoden takuu. Neulottu kaksinkertaisena, kulutus 88 g, koko 37, puikot 3,5mm.

Itselleni neuloin Wollmeisen twin sukkalangasta uudet joogasukat vanhojen virahtaneiden tilalle. Väri on ihana ja lanka myös. Näissä puikkoina 2,5mm pyöröpuikko, tekniikkana magic loop, jonka kanssa sai kyllä taistella kantapään kohdalla. Silmukoita 60 ja lankaa kului 46 g.

Nämä sukat valmistuivat jo ennen sairaslomaa. Sukat on neulottu The Sanquine Gryphon Bugga- langasta ja menevät jollekin pienijalkaiselle alokkaalle sotilaskotiliiton kautta. Halusin sukkiin hiukan spesiaalimpaa lankaa (merinovillaa) ja ajatuksena oli, että sukat menevät jollekin pienijalkaiselle, joka ei muuta oikeankokoista vaatetta välttämättä aina saa armeijassa ollessaan. Seuraavat sukat projektiin onkin jo puikoilla, minun lankavarastossani vaan on hyvin vähän sotilaallista sukkalankaa :) Lupasin myös palkita sukkasadossa eniten projektiin sukkia neuloneen jonkinlaisella palkinnolla. Silmukoita 56 ja puikkoina muistaakseni 2,5 mm sukka- ja pyöröpuikot. Osa on tehty magic loopilla, mutta varteen piti vaihtaa sukkapuikot, kun ei ollut sopivankokoisia puu pyöröpuikkoja ja metallisia ei voinut lentokoneeseen viedä. Hiukan hymyilivät Turkissa, kun näitä neuloin altaan reunalla. Koko 36-37. Lankaa kului 90 g.

Sitten joskus ajat sitten valmistuneet huovutetut tossut, paino pohjien kanssa on 151 g. Lankana viron hahtuva kaksinkertaisena. Pohjana kaupasta ostetut pohjat, toistaiseksi kiinni kuumaliimalla, mutta täytyy ommella, jolleivät pysy.

Ja viimeisenä myös ennen sairaslomaa valmistunut huivi. Kuva on surkea valon ja mallin puutteen ja tuulen vuoksi. Neulottu ainaoikeana Marks&Kattensin Scala-langasta. Harvoin käytän tämän tyyppisiä lankoja, mutta viime keväänä Haminassa oli lankakaupassa ale, 8 kerää 10 €:lla, josta ostin huovutettavia lankoja 5 kerää ja piti keksiä jotakin muuta ostettavaa loput kerät, ja tuo näytti aika hauskalta. Lanka on nauhamaista ja kiiltävää, ja tykkään lopputuloksesta. Lankaa kului 100 g, ja johonkin olisi vielä käytettävä viimeinen kerä.

Eilen oli tarkoitus juosta puolimaraton, mutta koska olen vielä sairaslomalla, ei se tullut kysymykseen. Lajittelinpa siis lankani ja laitoin Ravelryn stashiin kaikki kuvien kera, kyllä siihen melkein päivä menikin. Samalla tein värikartan, joka voi hiukkasen auttaa vaihdoissa paria hahmottamaan värimaailmaani. Lisäksi kuvasin Wollmeise varastoni. Myös tämä kuva antaa hyvin selkeän kuvan siitä millaisista väreistä tykkään. Ainoastaan turkoosit ja siniset tuolla on sellaisia, mistä harvoin innostun, mutta nämä on aika mahtavia! Varasto alkaa olla aika kattava, tosin ensi viikolla tulee vielä hiukan täydennyksiä ;) Tämä vaan on maailman parasta sukkalankaa ja muutakin lankaa! Kuvasta puuttuu vielä jämäkeriä ja Gazpacho, joka oli jäänyt sukkien jäljiltä olohuoneeseen.

Mutta nyt sukkien kimppuun!