Kun kaikki muutkin ovat neulatyynyjänsä esitelleet, niin pitää kai se minunkin... Mitä neulatyynytni minusta kertoo? Neulatyyny on jostain Tiimarin ompelupaketista peräisin, hyvin toimii. Paljon on raukkaa tökitty, mutta hyvin se on kestänyt ja palvellut jo pari vuotta. Isot nuppineulat (Tiimarista ostetut pari kuukautta sitten), joita käytän neuleiden saumojen liittämiseeen (vinkatkaa jos muistatte sen blogeilijan, joka näitä taannoin etsi, minä en ole löytänyt hänen sivuilleen takaisin vinkkaamaan) sijaitsevat vielä ainakin omassa rasiassaan.

533600.jpg

Tässä kuvaa muutenkin käsityökopastani. Sain tämän rahin joululahjaksi ja olen siitä enemmän kuin kiitollinen. Toimii jakkarana, rahina, säilytyslaatikkona ja koristeena. Aivan ihana!!! Tämän ansiosta saan siis huushollini silloin tällöin siistiksi (kuten tänään) neuloista, puikoista ja langanpätkistä. Myös sakset olen oppinut säilyttämään täällä, koska muuten ne ovat aina kateissa... Tällä hetkellä laatikko ei ole järjestyksessä, mutta huoneeni on... Päällä oleva putkilo on sukkapuikkoja varten tehty. Pitäisi neuloa tai virkata toinen, kun tilasin puikkoja, niin eivät enää tuohon mahdu...

533599.jpg

Innostuin siivoilun jälkeen yhdeksän aikaan illalla vielä leipomaan. Tein herukkapiirakkaa viime kesän valko- ja punaviinimarjoista. Pohja on Myllyn parhaan ohjeesta ja päällä tavallinen kermaviili seos marjoineen. Koska tässä on kaurahiutaleita ja marjoja, niin eikös tämä luokitella terveelliseksi? ;)

533601.jpg
Joku on jo ryöstänyt palan...

Pohja:
1/2 dl sulatettua margariinia
1 dl kevyt kermavalmistetta
1 kananmuna
1dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
marjoja makusi mukaan

Sekoita margariini, kerma ja muna keskenään. Lisää joukkoon kuivat aineet, sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja jauhota vuoka (korppujauhoilla tai kaurahiutaleilla), kaada taikina vuokaan. Paista pohjaa n. 10 min 200c uunissa. Sekoita täytteen aineet keskenään, lisää täyte puolikypsän pohjan päälle ja paista vielä 20-30 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin värinen.

Sitten esittelyyn pääsee vielä elämäni ensimmäinen tiimalasi kantapää (tai jos tarkkoja ollaan niin toinen, koska jouduin ensimmäisen purkamaan puolessa välissä, kun huomasin kauheat reiät, jotka sukkaan oli tulossa) Kamala kun kuva on näin pienenä epätarkka, isona oli paljon selvempi... Koittakaa kestää...

533602.jpg

Ohje oli tosi kiva, vaikka olin kovin epäileväinen tuota kantapäätä kohtaan. Normaalisukissa minulla on aina ongelmana kantalapun sivusta silmukoiden poimiminen, kun aina meinaa jäädä reikiä, tämä tekniikka pelastaa minut siltä, mutta kuinka saisi vahvennetun kantapään kestävyyden yhdistymään tiimalasin ulkonäköön? Vinkatkaa, jos osaatte auttaa. Ainakin lahja sukkiin taitaa tulla tästä lähtien aina tällainen kantapää... Kavennuksien rei'istä olen jo harjoittelun ja yrityksen ja erehdyksen kautta päässyt eroon, mutta kantapäähän niitä on aina tähän asti jäänyt. Vielä kun saan tämän vahvemmaksi, niin tiimalasiin olen jäänyt koukkuun. Auttaiskohan kaksinkertainen lanka??? Hmm...*mietteliäs kurtistus*

Nyt unten maille... Hyveli yöteli!