Tänään oli antoisa päivä töissä. Sain kotikäynnin iltapäivälle, jossa ihana mummo (entiseltä ammatiltaan kutoja) tarjosi minulle sultsinoita ja hedelmäsalaattia. (Sitä ennen synttärikäynnillä oli jo saanut kakkua.) Mummo antoi vielä lähtiäisiksi lahjaksi itse kutomansa, kirjomansa ja virkkaamansa liinan.
LISÄYS: Nuo ruusut ovat Karjalan ruusuja, kun nyt Karjalassa ollaan.

726476.jpg

Oli kiva kuunnella vanhoja tarinoita ja ihania kutomisjuttuja. Tuo kutominen on nyt ruennut houkuttelemaan entistä enemmän, onneks ei oo kangaspuita.
Päivän päätteeksi olin seurakunnan miesporukalle pitämässä hartautta kauniissa vanhassa karjamajassa.

726467.jpg

Samalla reissulla sain saunoakin, ja vieläpä savusaunassa. AH! Viimeksi oon päässyt savusaunaan joskus muksuna.

726454.jpg
726451.jpg

Saunan jälkeen vielä nuotiolle hartauteen ja makkaran paistoon. Voiko parempaa työpäivää olla?

Tänään viimeistelin töiden välillä ja niiden jälkeen käsitöitä. Kännykkäni sai pussin, johon laitoin Katin tekemän porkkananapin valenapiksi. Myös toinen samantyylinen kännykkäpussi sai huovutuksen. Oikeasti pussin kulmaus ei repsota noin pahasti.

726402.jpg

Valmiiksi tuli myös ne Raamatun kannet. Teemana on Hyvä paimen. Tuo risti on joskus rippikoulusta aktiivisesta käynnistä saamani risti. Sen kaulassa pitämisessä oli jokin ongelma (taisi tummua ja kutittaa, kun se on kullattu tms.), minkä vuoksi se on jäänyt korulaatikon uumeniin. Nyt sain senkin hyötykäyttöön. Idea kuviointiin syntyi tuosta langan värin vaihtelusta, kun siitä tuli ihan mieleen niitty ja auringonnousu tai lasku. Kaikki työt on Pirtin hahtuvaa, tuokin väri on ihana!

726472.jpg

Värikäs päivä tänään. Ja mieskin matkustaa jo kohti kotimaata :)