Miksi sadepäivän pitäisi olla tylsä?

Silloin kun ulkona on pimeää ja märkää voi päivän käyttää ullakkoa penkomalla. Sieltä löytyy kivoja muistoja, uskomattomia löytöjä sekä suuri kasa tarpeetonta tavaraa. Ullakon puutteessa voi penkoa myös kaappeja. Joku voisi kutsua sitä myös siivoamiseksi. (TOIM. HUOM. ylläolevat pikkulaatikot sisältävät "vain" käsityötarvikkeita, ei lankoja!)

859346.jpg
Jos tavarat on jo pengottu, voi käydä lätäkkökävelyllä. Jollet omista kumisaappaita, voit koluta kaikki kaupungin kaupat niitä turhaan etsien. Ei, mistään et löydä oikeanlaisia saappaita! Ne ainoat oikeanlaiset saappaat, jotka omistit ja sukat kasteltuasi vaihdoit kahteen kertaan, taitavat olla viime vuoden mallia, eikä niitä ole enää kokoasi. Jollei lätäkkökävely lenkkareissa houkuta, on myös sateella ja vastatuulella pyöräily kuntoa kohottava harrastus. Voit pyöräillä tapaamaan kavereita, tai vaikkapa poikaystävän sukulaisia kavereiden "puutteessa".
Jos palatessasi kotona odottaa tiskivuori, on sateella hyvä valloittaa myös se. Kuka hullu sitä hyvällä säällä tiskaisi? Tiskatessa saatat huomata jonkun pitemmän talossa asuvan henkilön kasanneen tiskit jälleen sille ylimmälle hyllylle, mutta mikäpä sadepäivää voisi pilata? Sitä paitsi kiipeily tekee hyvää. Siispä vaahdon kanssa vaan leikkimään!

Tavaroiden penkominen on yllättävän roskaavaa puuhaa. Jos olet harrastanut sitä ohjeideni mukaan saatat ennemmin tai myöhemmin huomata tarvitsevasi myös imuria edellämainitun tiskiharjan lisäksi. Koska ulkona kuntoilu on sateella märkää puuhaa, hoituu kalorien kulutus imurin kanssa tanssiessa. Mistä neulojan asuntoon kantautuu niin suunnaton määrä pölyä? Ja aina juuri sen väristä, jota on neulomassa... Vähintäänkin omituista. Sateella voi perustaa villakoira kennelinkin, jollei imurointi huvita. Kun imuroi sängynalusen, huomaa helposti lakanoidenkin kaipaavan vaihtoa, siihenkin on hyvää aikaa sateen piiskatessa ikkunaa (eipähän tarvitse niitäkään pestä) ja tuulen humistessa ikkunan alla pihlajassa.

Kaapista tai ullakolta löytyy yhtä ja toista, vanhoja piirustuksia ja maalauksia, käsitöitä, valokuvia, kirjeitä ja uskomaton määrä tarpeetonta paperia. Kuinka hyötykäyttää vanhoja "taideteoksia", eivät ne kaapin pohjalla ketään ilahduta. Sadepäivän kunniaksi voi rakentaa vaikkapa kotialttarin, johon voi hyväksikäyttää löytöjään.
860069.jpg
Kotialttariin kuuluu alttaritaulut, jotka on puulle maalattu, ikonirukouskortti, joka on annettu nuorisotyönohjaajille vinkiksi tai annettavaksi rippikoululaisten vanhemmille, kynttilä, kynttilämansetti, jossa voi polttaa kätköistä löytyneitä tuohuksia, sekä jonkin messun rukouskortti. Alttarin yläpuolelle on hyvä asettaa kauan paikkaansa etsinyt kaunis koriste-esinekirkko, mikäpä sille olisikaan arvokkaampi paikka. (kirkko sisältää kynttilän, valaistus ei tee oikeutta sen kauneudelle)
860074.jpg
Pimeät syysillat ovat parasta aikaa polttaa kynttilöitä. Kun sataa ja myrskyää, kynttilä tuo valoa. Puhtaassa ja siistissä kodissa kynttilää on turvallista polttaa ja se on kaunis katseenvangitsija. Tuoksuva kynttilä levittää koko huoneeseen ihanan tuoksun, jota haistellessa mieleen nousee kesän kukkaniityt, vadelmapiirakka tai etelän palmurannat. Nehän ovat omiaan nostamaan mielialaa pimenevässä illassa, kun ulkona palelee.

Tuoksuja lisätäkseen voi leipoa. Sateella on mukavaa, kun on seuraa, silloin voi vaikka pyytää ystävän yökylään. Kun ystävä on tulossa, saa luvan kanssa hyvällä omalla tunnolla syödä itsekin herkkuja.
860080.jpg
Sateella vapaapäivää viettäessään voi kotona olla rennoissa kotivaatteissa villasukat jalassa koko päivän ja nauttia jokaisella aistilla ulkona olevasta säästä!

P.S. Ai mitkä neuleet??? Ne voi kaivaa esille illalla, kun on aikaa käpertyä sohvan nurkkaan katsomaan televisiota viltin alle.