Kirpsakat syysilmat on parhaita huovutettavien juttujen neulomiselle. Hahtuva on täälläkin saanut kyytiä, ja sen huomaa pölyn määrästä siivotessaan. Villahöttösiä on joka nurkka täynnä, vaikka edellisestä imuroinnista on vasta muutama päivä. Ja valitettavasti nuo höttöset keräävät talon muunkin pölyn ympärilleen... Kuinka usein neulojan olisi imuroitava pitääkseen asuntonsa siistinä? En halua edes ajatella miten usein saisi siivota jos olisi eläimiä vielä noiden lankakerien seurana.

Eilen valmistui Pirtin hahtuvalangasta kassi. Puikkoina 6,5 pyöröt, silmukoita 85 tms. Tuota neuloessani huomasin, etten juurikaan ole omistanut vaaleanpunaisia lankoja (ainoa, jonka muistin oli snyltä saamani regia, sekään ei siis ollut itse ostettua), vaikka se lempiväreihini kuuluukin. Syksyn piristykseksi siis vaihteeksi pinkkiä. Alla kassi ennen ja jälkeen pesun. Kahvat ovat irrotettavaa mallia, joten eivät käyneet pesukoneessa. Tallinnasta ostin nuo kahvat ja ne sopivat söpösti kassiini. Täytyy vielä harkita, että tarvitsenko itse oikeasti tuota kassia, vai laitanko lahjavarastoon*.

976395.jpg
976412.jpg

Tykkään kassista! Lisäksi tein eilen heijastinnauha ja virkkauskokeilua, kun Joenlangasta löysin heijastinnauhaa. Tein virkkaamalla sydämen, johon ompelin ja virkkasin heijastinnauhaa sekaan, mutta osittain jouduin sitä purkamaan, kun virkkaus huopui, mutta nauha ei tietenkään kutistunut. Sydämen ompelin päälle jälkikäteen. Huovutus jäi hiukan liian suureksi, mutta idea oli ihan kiva. Pienempinä noita voisi tehdä enemmänkin, heijastin vaan kannattaa ommella vasta valmiiseen, niin tulee siistimpää.

976403.jpg

LANKOJA ON EDELLEEN MYYNNISSÄ! Hinnoista voidaan keskustella, lähinnä haluaisin vaan noista mykistä keristä eroon, jos ne uudessa kodissa oppisivat puhumaan... RULLAILE ALASPÄIN...

*Olen snyn myötä alkanut kerätä itselleni lahjavarastoa, alkuun varastoin sinne snylle ostamani jutut, mutta myöhemmin tajusin, kuinka kätevää on olla aina varalla parit lahjasukat, jotka voi pikatilanteessa antaa lahjaksi. Samaan koriin on hyvä kerätä myös muita pikkujuttuja, joita voi joskus jossain vaihdossa hyödyntää.