Tänään tein pitkästä aikaa porkkanakakkua tai oikeammin -piirakkaa ja hyvää oli! Yllätys tässä kakussa on se, että kakku ei näytä eikä maistu niin paljon porkkanakakulle, ettei sitä saisi vaivihkaa syötettyä ennakkoluuloisille (lapsille)

Kuorrutettu porkkanayllätys

951449.jpg

Pohjataikina:
2dl vehnäjauhoja
2tl kanelia
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
n. 3 kpl (3 dl) porkkanoita
2 munaa
1 dl sokeria
1dl ruokaöljyä

Kuorrutus:
250g maitorahkaa
1dl tomusokeria
2tl vanilliinisokeria

Koristeeksi puolukoita tai mantelirouhetta
Vuokaan margariinia ja korppujauhoja

1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele ja korppujauhota piirasvuoka (halkaisija noin 23 cm)
2. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne keskenään puuhaarukalla.
3.Pese porkkanat ja kuori ne kuorimaveitsellä. Raasta ne sitten leikkuulaudan päällä karkeaksi raasteeksi.
4. Vatkaa munat ja sokeri puuhaarukalla niin, että munien rakenne on mennyt kunnollisesti rikki. Lisää sitten porkkanaraaste. Sekoita taikinaan vuorotellen kuivat aineet ja öljy.
5. Levitä taikina muovilastalla vuokaan ja kypsennä noin 20 minuuttia uunin keskiosassa.
6. Valmista kuorrutus: sekoita rahka, sokeri ja vanilliinisokeri kulhossa puuhaarukalla.
7. Levitä kuorrutus jäähtyneen tortun pinnalle. Ripottele pinnalle koristeet.

Lähde kuukuppikunta nti täti