...tonttu voi tulla ikkunan taa...

1114064.jpg
Nurkan takaa saattaa vilahtaa hiippalakki, punatakki, ollaankos täällä kiltteinä?

Tosiaan tontut jo liikkuvat ja minulla on pitkään ollut haaveena saada tehtyä itse tonttulakki, kun kaupan lakit on niin epäkäypäisiä minun päähäni, eivätkä ne koskaan löydy silloin kun niitä tarvitsisi. Huovutettu lakki on hiukan liian lämmin sisäpikkujouluihin, mutta menee jonkin aikaa tarvittaessa sisälläkin. Ulkotonttuiluissa tuo sen sijaan on mainio. Niitä kun on tänäkin talvena tiedossa, niin on hyvä olla lämmin lakki tontulle. Tein tuon Fritidsgarnista, mietin värjäämistä punaiseksi, mutta päätin tyytyä "vanhanaikaisen" väriseen tonttulakkiin. Tupsu on itsevärjäämääni Floricaa, tuli nuokin jämät nyt käytettyä. Kulkusen saatan vielä lisätä, jotta kilisisi, mutta sitä ei nyt kotona ollut.

1114058.jpg
Tonttu pyllähtänyt nurin hankeen kiireissään...

Itsenäisyyspäivä meni pipareita tehdessä ja ruokaa laittaessa, kun kaveri tuli illalla meille syömään ja iltaa istumaan. Jotakin sinivalkoista oli minulla neuleena linnanjuhlien seurana, siitä myöhemmin lisää, kaveri teki ihanaa novitan ohjeen pitsipaitaa. Piti vielä tehdä erillinen piparitaikina ilman kohotusainetta miehelle syötäväksi, kun eilinen satsi tuli leivottua melkein kokonaan (mitä nyt joku "hiiri" oli taikinaa etukäteen kaivellut)

Kalenterista tuli eilen Suomen valkoinen partyliten tuikkiva ja tänään lähteitten maa kirjanen. Pieni kirjanen sisältää saarnojen tms. pätkiä. Vaikka osasta vähän amerikkalaishenkinen karismaattisuus kuultaa läpi, on kirjassa tosi kivojakin ajatuksia. Kalenteri on aivan mahtava juttu.