Tässäpä tulee aiemmin lupaamani lahjapaljastukset.

Tein pari paria pariskuntalapasia. Luulin, että ideani oli ainutlaatuinen, kun ihan itse sen keksin, mutta jossakin muussakin blogissa tällaiset näin sen jälkeen, kun lapaset olin jo itse neulonut. HÖH, enkö ollutkaan ainoa kekseliäs :( Mutta saanko esitellä silti ideani, josta olen hyvin ylpeä. Molemmille on omat lapaset, ja yksi yhteinen lapanen, jotta voi kulkea käsikädessä ilman, että hanska on välissä. Läheisyys lämmittää lapasen sisässä.

1122281.jpg
Tuttavapariskunnalle lapaset seitsemöstä veljeksestä. Lapasissa on hiukan tilaa, että mahtuu sormikkaat alle, kun seitsemän veljestä on tuulta läpi päästävää lankaa.

1122283.jpg
Äiti sai toiset pariskuntalapasista. Nämö ovat Pirtin kehräämön langoista.

Toinen sarjatuote tänä jouluna oli yllättäen kehittelemäni balleriinat. Niihin ihastuin itse niin paljon, että piti saada tehdä muillekin. Tein enkeliballeriinatossuja äidille, ystävälleni sekä mummolle.

1122328.jpg
1122341.jpg
Violetteja tossuja tein kahdet virolaisesta hahtuvasta. Kaunis väri on kahden erisävyisen hahtuvan ansiota. Koristeena toisissa hopeasiipiset, toisessa sinisiipiset enkelit.

1122253.jpg
1122317.jpg
1122299.jpg
Mummon mustiin tossuihin lensi violettisiipinen enkeli. Koska mummo on viime jouluisista tossuistaan kuluttanut pohjat puhki jo useammasta kohtaa ja paikannutkin jo monta kertaa, ompelin pohjaan pohjallisen estämään kulumista. Samalla pohjallisen materiaali tekee tossusta turvallisemman, kun materiaali estää luistamista. Materiaalina näissäkin virolainen hahtuva.

Pikkuveli toivoi kaulahuivia. Lisäksi hän on etsinyt useamman vuoden huopahattua, ajattelin rohkeasti kokeilla kelpaako tyylitietoiselle veljelleni partiohatuksi minun tekemäni huopahattu. Jollei kelpaa, täytyy etsiä muita käyttäjiä. Musta on pikkuveljen tyyliä.

1122324.jpg
Jengasta muotoutui mustavalkea kaulahuivi, pikkuveljen väritoiveiden mukaan.

1122288.jpg
Toivottavasti tämä kelpaa. Lankana virolainen hahtuva kaksinkertaisena ja kangasvyö uusiokäytössä hatun nauhana.

Vielä ennen joulua innostuin nuelomaan miehelle sukat, kun muuten hänen lahjansa olisivat olleet vain ostettuja. Sukkiin suunnittelin itse Wagner kuvion. Ruutupaperi ja värikynät saivat ihmeitä aikaan... Kuitenkin toisen Wagnerin neulominen tuntui liian työläältä ja keksin tehdä tuon puhekuplan toiseen sukkaan. Se ei ole likainen vaan lanka ei ollut täysin valkeaa, vaan harmaa täpläistä. Kirjoneule onnistui suht kivasti. Vaikka neuleen sisus on varmasti kaikkien käsityöopettajien painajainen, eikä sukka kuvion kohdalta ole aivan sileä, olen silti aika tyytyväinen itseeni. Moni lukijoista olisi varmasti osannut tehdä myttääntymättömän kirjoneulekuvion, mutta ensimmäisekseni tämä on minulle kelpaava. Haastavinta oli pitkät lankajuoksut, joita ompelin pitkin poikin kuvion takapuolelle, etteivät jää roikkumaan tai kiristä liikaa kuviota. Puikkoina 3,5 bambut, lanka 7 veljestä ja silmukoita 52.

1138216.jpg
Sikamaiset sukat Viiviä ja Wagneria lukevalle miehelle. Kuva suunniteltu itse sarjakuvan perusteella.

1138220.jpg
Lähikuva siasta, kyllä se Wagneria muistuttaa sen verran, että tunnistaa.

Jouluyllätysvaihdonpakettiin lähti itsetehty laukku, kosteusvoidetta, Thaimaasta kotoisin oleva tuoksukynttilä/suitsuke setti, sekä muutama kerä lankaa.

1128448.jpg
1128449.jpg

Tässä mainittujen lisäksi joululahjoiksi menivät aiemmin mainitut kipuapusukat ja kummipojalle lapaset.

Hyvää joulua kaikille lukijoille!