Vuosi on lähtenyt kivasti käyntiin. Karkkilakko on pitänyt, vaikka jouluisia suklaita on jäljellä. Liikuntaakin on jo tullut harrastettua, ensimmäisenä päivänä puolentoista tunnin reipas kävely ja eilen puolisen tuntia vesijuoksua+ venyttelyt altaassa. Kutsua odottelen sinne neulojat kesäksi kuntoon- blogiin, jotta pääsisi esittäytymään.

Toissapäivänä teki mieli makeaa, ja päätin tehdä sokerikarpaloita. Saatiin sellaisia joululahjaksi ja nyt kokeilin niitä itsekin. Valmistukseen meni reilusti kauemmin kuin puoli tuntia, mutta lopputulos korvasi ajan. Valkuaista tarvitaan hyvin vähän loppujen lopuksi, minä laitoin sitä aivan liikaa ja pyörittely hankaloitui... Valmiita ei myöskään kannata laittaa tiiviiseen purkkiin, tämänkin mokan minä tein. Kovettuminen tarvitsee ilmaa. Mutta ihania makupaloja noista tuli! Enkä laske niitä karkeiksi, tosin montaa noita ei voi kerralla syödäkään :)

1182504.jpg1182506.jpg

Sokeroidut karpalot

Valmistusaika: Alle 30 min  karpaloita
  munanvalkuaista
  tomusokeria

Jos käytät pakastettuja karpaloita, ota ne pakastimesta huoneenlämpöön sulamaan vuorokautta ennen sokeroimista. Valitse sokeroitaviksi vain suuria ja ehjiä karpaloita ja nosta ne kuivumaan talouspaperille. Käytä loput karpaloista jälkiruokiin, marjakastikkeeksi tai pöytäjuomana tarjottavaan mehuun.
  1. Vaahdota munanvalkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja kääntele vaahdossa pinnaltaan kuivia karpaloita niin, että valkuaista tarttuu joka puolelle marjoja.
  2. Seulo leivinpaperilla päällystetylle tarjottimelle tomusokeria. Sirottele karpaloita tomusokeriin ja liikuttele karpaloita paperin molemmista päistä heilutellen, kunnes karpaloiden pintaan kertyy hohtavan valkoinen tomusokerikuorrutus. Anna marjojen kuivahtaa vähintään 15 minuuttia.
  3. Siirrä sokeroidut karpalot esimerkiksi leivosrasioihin ja säilytä huoneenlämmössä. Tarjoa makeisina tai jälkiruokien koristeena. Karpalot ovat parhaimmillaan 2–3 vuorokauden kuluttua, mutta säilyvät hyvin viikonkin. Pitempään säilytettäessä marjat alkavat kuivua.