Nyt taitaa olla tulossa niin pitkä ja monitahoinen postaus, että huh, mutta koittakaa kestää, koitan rytmittää kirjoitusta väliotsikoin. Muutto on siis takana, ja nettikin toimii viimein, muutaman onnettoman sattuman jälkeen. Jääkaapissakaan ei ole enää +20 c, kuten ensimmäisen viikon uudessa kodissa asuessani :) Uusi koti alkaa jo tuntua miestä vaille kodilta ja kaupunki kotikaupungilta. Kävinkin täällä jo neuletapaamassa uusia naamoja, ja partiokuviot alkavat tänään, myös joogan aloitin maanantaina täällä. Harjoittelu on sujunut ihan kivasti, vaikka tuntuu, että valmisteluihin ei jää aikaa, kun on niin väsynyt illalla, vaikkei juuri mitään olisikaan tehnyt. Samasta syystä kuntoilu on ollut aivan liian vähäistä. Neuleita on joitain syntynyt, tosin hyvin vähän niitäkään.

Perusvillapaita jämä Ainoista

1234192.jpg

Sain valmiiksi jälleen yhden paitaprojektin. Käytin jämä Ainot poolokauluksiseen villapaitaan. Neulottu kutosen pyöröillä ylösalaisin raglanina. Värit sopii mielettömän hyvin yhteen ja lanka on suloisen pehmeää, joskin nukkaantuvaa. Ihana, ehdottomasti käyttöön!

1234171.jpg

Hyväntekeväisyys neulontaa

Pari vaaka tilkkua on valmistunut harjoittelun opetusosuuksilla. Pari päivää viikosta meillä on luentoja kaupungissa koko tämän kaupungin harjoittelijaporukalla. Totesin, ettei villapuseroa ole kiva kuskata repussa, ja piti aloittaa siis jotakin pientä. Niinpä on jämälankoja kulunut myös vaakatilkkuihin ja pipoapuun.

1234155.jpg
1234178.jpg

Vaakatilkkuja on nyt seitsemän, lupasin sen 20 neuloa, mutta saattaa olla, että joudun tavoistani poiketen perumaan lupauksen. Uskomatonta mutta totta, jämät on kohta käytetty, ja tilkkujen neulonta tylsistyttää. Mutta ehkäpä vielä joskus...

Perunarieska

Joku päivä jäi perunamuusia tähteeksi, ja tein siitä rieskaa. Tästä tuli miun lemppari. Vaikka rieska ei kovin kauan säily (kuivaa ja menettää loistavuutensa) on se aivan mielettömän hyvää, onneksi on pakastin!

Laitanpa tähän ohjeenkin:

1234147.jpg

2,5 dl notkeaa perunasosetta (muusia)
1 kananmuna
jauhoja
ripaus suolaa

Ainekset sotketaan keskenään, taikina saa olla aika löysää. Annostele lusikalla pellille isoksi tai pieniksi rieskoiksi ja painele jauhoisilla käsillä, pistele haarukalla. Paista 250-275 asteessa 10-15 min, niin että rieskat ovat kauniin ruskeapilkullisia.

Tunnustukset ja haasteet

Kiitokset kaikille kukkasista ja muista toivotuksista! Toivon, että lukijat palaavat lukemaan tauonkin jälkeen :) En laita tuota you make my day- kukkaa eteenpäin, kun en tiedä ketkä ovat sen saaneet, mutta kaikki, joille kommentoin blogeja, ansaitsevat tuon tunnustuksen!

Sain myös ekoteko päivässä- haasteen. Minun jokapäiväisiä ekotekojani ovat kierrätys, pyöräily (harventuen kyllä näin talvella ja 30 km työmatkalla), kuukupin käyttö, kestojen käyttö, oman kangaskassin kuljetus kaupassa (myös verkkokankaisten hedelmäpussien), itsetehdyt vaatteet, tulostuspaperin molemminpuolinen käyttö, vaihtopää hammas-ja tiskiharjat, kivideodorantti, elokuu tiskiaine, pesupähkinät. Siinä joitakin. Mutta on noita vastakkaisiakin tekoja, sähkössä voisi säästää jne...
Tämän haasteen annan kaikille lukijoilleni!