Täällä on viime aikoina ollut aika hiljaista. Kesäkuun eka viikko meni ordinaatiokurssilla ja pappisvihkimykseen valmistautuessa ja töihin palattuani lähdinkin melkein saman tien riparille yhdeksäksi vuorokaudeksi. Vauhtia on siis kesän alussa riittänyt. Ordinaatiokurssi on siis vihkimykseen ja papin työhön valmistava kurssi ja meidän porukkamme oli aivan mahtava! Ripariporukkakin oli hyvä, joskin puolet leiristä sairasti, kuka vatsatautia, kuka flunssaa.

Pappisvihkimyksen jälkeisille kahveille oli rajallinen paikkamäärä, joten juhlittiin vihkimystä ja samalla vähän valmistumistakin vain läheisimpien kanssa. Kirkossa tilaisuus oli kaunis ja juhlava ja kahvitilaisuus puolestaan sopivan kotoisa ja rento. Alla olevassa kuvassa on naispapin juhlapukuun kuuluva risti (saimme pukea juhlapuvun jo aamulla, mutta ristin laittaa esille vasta vihkimyksen jälkeen) uusi Raamattuni, jonka hankin itselleni jo pari vuotta sitten, mutta käskin äitiä antamaan sen minulle valmistujaislahjaksi, sekä kukkasia. Päivä oli kaunis ja ikimuistoinen.

1663528.jpg

Rippileirin aikana koitin saada valmiiksi lumiruusu huivini, mutta olen jossain tehnyt virheen viimeisen mallikerran kohdalla, eikä silmukkamäärä täsmää. Riparilla ei riittänyt keskittymiskyky etsimään neuleesta virhettä, joten suosiolla jätin huivin tekeleen syrjään. Nyt se odottaa tuolla mytyssä, että joku etsisi virheen... ANYONE?!?
Onneksi olin kuitenkin ottanut toiset puikot ja lankaa leirille mukaan ja pääsin siis stolan kimppuun. Stola on se papin vaate, joka tulee alban päälle kaulaan, ja jonka väri vaihtuu kirkkovuoden mukaan. Koska vihreä on yleisin väri, päätin tehdä itselleni vihreän matkastolan. Kirkossa on suositeltavaa käyttää kirkon omia tekstiilejä, jotka sointuvat yhteen alttaritekstiilien kanssa, mutta kotikasteilla jne. oma stola on kätevä. Seuraavana ajattelin vielä valkean tehdä. Päädyin virkattuun ristiin, kun en jaksanut kirjaa hankkia. Stolasta tuli yllättävän käyttökelpoisen oloinen. Niskan kuvio vaan meinaa ruttaantua, mutta toisaalta niskassa se joka tapauksessa hiukan elää liikkeiden mukaan, että ei kai se suora olisi koskaan. Lanka on liukuvärjättyä virolaista villaa, kultaiset yksityiskohdat ovat Novita Goldia. Yhteensä stolaan meni lankaa 66g. (Kuvissa hiukset jäivät näköjään laittamatta, mutta koittakaa kestää...)

1663557.jpg
1663561.jpg

Tämä pappi saa lomailla koko juhannuksen, on ne leirivapaat ansaittukin! Sitten ensi viikolla ois vielä muutamalle sairastelijalle lisäopetusta riparin tiimoilta ja viikonloppuna ensimmäinen vihkiminen ja konfirmaatio. Vielä tunnelmointia riparin viimeisen illan kuvalla.

1663570.jpg
Minä olen ihme, suuri ihme ja kiitän sinua siitä...