Noniin, vihdoin on aikaa ja malttia istua alas bloggaamaan.

Täällä on valmistunut kaikenlaista pientä. Välitöitä ja huovutettavia juttuja. Syksy on saanut taas huopatehtaan käyntiin. Äidin hattu päätyi koneeseen, ja vihdoinkin se onnistui. Tässä tulos:

2037800.jpg

Lisäksi sain valmiiksi laiskannaisen balleriinat, joita ei kyllä pesun jälkeen voinut balleriinoiksi kutsua. Mummotossut niistä tuli. Täytyy koittaa tehdä hiukan pienemmät, jos ne oisivat enemmän balleriinatyyppiä. En ollut aiemmin tuota ohjetta pirtinhahtuvaan kokeillut, joten selvisipähän mittasuhteet senkin langan kanssa. Seuraavia ajattelin kokeilla 12-14 silmukkaa per puikko ja hiukan lyhyempänä. Nämä kävivät koneessa kahteen kertaan ja jäivät silti minun jalkaan hiukan liian isoiksi. Tai lähinnä malli ei ole siron balleriinamainen, mikä oli ajatus. Lankaa kului 90g, puikkoina olivat 6 puikot ja lanka oli siis Pirtin hahtuvaa.

2037774.jpg
2037808.jpg2037810.jpg

Jos syksy aiheuttaa huovutusintoa, aiheuttaa se myös väri-ihastusta ja laittaa tutkimaan ulkovaate tilannetta. Olen pitkän aikaa harmitellut, kun lempitakistani (joka muuten on kirpparilöytö) on alkanut nappikolot löystyä niin, etteivät napit tahtoneet pysyä kiinni. Viime viikolla oli ystävä kyläilemässä, ja vapaapäivinä oli aikaa lähteä kaupungille shoppailemaan. Viimeisestä kaupasta, jossa kävimme löytyi sitten viimein takkiin sopivat puunapit (joita oltiin metsästetty koko aamupäivä) ja syksy oli pelastettu (takin osalta). Samaisesta lankaliikkeestä löytyi myös hassua pampulalankaa, josta myyjä oli tehnyt helpon ketjusilmukoilla virkattavan huivin. Huivi syntyi nopeasti ja se on tosi käyttökelpoinen. Väri on myös aivan ihana. Nam. Pampulalankaa meni 51g. Huivi virkattiin pienellä koukulla (oisko ollut 3) tehden kolme ketjusilmukkaa, jättämällä 3 pampulaa lenkiksi, ja virkaten jälleen 3 ketjusilmukkaa. Tätä toistettiin koko huivin ajan. Silmukat saavat olla aika tiukkoja, etteivät lenkit lähde liikkeelle. Kuvassa takki uudistettuine nappeineen ja huivi.

2037709.jpg

Totesin myös, että edellinen Calorimetry on tylsänvärinen, ja halusin Polkasta uuden. Kaksinkertaisesta Polkasta syntyi sopivan paksu Calorimetry, ja kivan pirtsakanvärinen myös. Tosin muutamaan kertaan jouduin tän purkamaan, kun luotin ohjeen suhteen liikaa omaan muistiini, enkä tarkistanut ohjetta heti alkuun... Calorimetryn neuloin 3,5 puikoilla.
Lankaa kului 41g. Tätä neuloessa katkesi Knitpicksin pyöröpuikko, vaikken olevinaan edes suuremmin vääntänyt neuloessa... Laitoin myyjälle kysymyksen asiasta, kun en siis ollut ensimmäinen, jolle noin oli käynyt.

2037788.jpg

Polkkalangasta tein myös heijastinkukkasen syksyn pimeille. Kukkaan meni Polkkaa ja heijastinlankaa yhteensä 15 g.

2037797.jpg

P.S. Pitäisiköhän nämä kirjoitukset oikolukea ihan ajatuksella. Naureskelin tuossa itsekseni edeltävän postauksen lauseelle: "Täällä on valmistunut hattu äidille, joka on huovuttamista vaille valmis..." Äiti ei ole menossa pesukoneeseen, vaan hattu... Kielikukkasia näköjään löytyy... :)