On taas mennyt liian kauan bloggaamatta valmistuneita. Yksi isompi työ on odottanut kuvausta ja eilen viimein sain sen kuvattua.

Ison työn lisäksi täällä on toteutettu villapöpät- ohjetta sekä Neuleita nuorimmille kirjasta yhtä housuohjetta. Jälkimmäinen on aika hauska ja nopea neuloa. Kaverin vauva on nyt saamassa 7 housut, joista mies oli osasta sitä mieltä, etteivät ne mene kuin taskuvauvalle, mutta olkoot sitten nuken käytössä, jos ei vauvan päälle mahdu. Lapsettomana sitä on niin vaikea arvioida vastasyntyneen kokoa. Pöksyihin on käytetty viimeinenkin virolainen hahtuva ja Pirtin hahtuvaa. Kulutukset kuvien järjestyksessä ovat: 32 g, 29 g, 22 g ja 49 g viimeiset housut on kuvassa vielä päättelemättömänä. Puikkoina 4- 4,5 puikkoja. Vasta viimeisten pöksyjen kohdalla luin pöpä ohjeen huolella ja tajusin tehneeni edelliset ihan ohjeen vastaisesti, mutta huosujen näköisiä noistakin tuli. Voisi kai opetella lukemaan ohjetta?!

Samat pöksyt nallella ja ilman. Noissa on hauska kuvio neulekin, joka ei kuvassa näy.

Viime viikolla kokoustettiin uuden työntekijäjoukon kanssa (vuoden vaihteessa työyhteisömme kasvoi liittymisten johdotsa) yksi kokonainen päivä. Päivän aikana mukana oli Novitan Bambulangan jämät ja 3,5 puikot. Kaksinkertaisesta Bambusta syntyi korinpohja neuleella elämäni ensimmäinen neulottu tiskirätti. Kulutus oli 65 g. Rätti pääsi heti kotona tosi toimiin.

Sitten viimeisenä, mutta ei vähäisenä se iso neule. Tämä valmistui jo jonkin aikaa sitten, mutta nyt kuvin esittelyssä. Novitan Talvi 2008 numerossa oli ohjeena 33. huivi, jonka halusin toteuttaa. Päätin ottaa käyttöön Novitan Cloudia, joka sattui olemaan tarjouksessa ennen uutta vuotta. Langan kulutuksen arviointi meni hiukan pieleen, ja lanka loppui kesken pitsiosan lopussa. Täältä ei Anttilasta enää lankaa löytynyt ja olin epätoivon partaalla, mutta onneksi Joensuussa käynti pelasti, ja sieltä Anttilasta ostinkin kolme kerää lankaa lisää. Vielä puolitoista kerää jäi jäljelle, ja niistä neulon jotakin pientä kivaa. Jossain postauksessa moitin, että Novita lopettaa hyvät luksuslangat kokonaan, mutta tarkemmin kevätnumeroa selatessani löysin Cloudiakin uusissa väreissä. Hämäsi vaan, kun eivät lankakartasta löytyneet. Mutta harmittavan lyhytaikaisia värierät silti tuntuvat olevan.

Ohje oli kiva. Neuloin tuon 3,5mm puikoilla. Lankaa kului 331 g eli hiukan yli 6 ja puoli kerää. En taaskaan lukenut ohjetta kokonaan, joten yllätyksenä tuli, että pitsikerrokset tehdään lyhnnetyillä kerroksilla, jotta istuvuus paranee. Mutta yllättävän helposti nuo lyhennetyt kerroksetkin sujuivat, kun vaan muisti tarkistaa pitsineuleen kohdan. Pari virhettä pitsiin jäi, mutta onneksi olivat huomaamattomissa kohdissa. Tulos on käyttökelpoinen ja kivasti laskeutuva ja suloisen pehmoinen.Täytyy sanoa, että harvinaisen onnistunut Novitan ohje (tai toteutus siitä). Kiinnitys on kätevä. Kiinnitys toimii myös selän takaa kiinni laitettuna, jolloin huivin päät eivät ole tiellä. Kuvissa väri ei ole ihan oikea, mutta koittakaa kestää.

Lisäksi kävin Suomalaisessa kirjakaupassa Alessa. Itselleni ostinkauneimmat neulemallit ja hyvänolon neuleet. Lisäksi lahjakoriin eksyi muutama kirja, joita en esittele, jos joskus vaikka SNY: lle niitä laitan. On se kumma, että jokaisen kirjan lähtöhinta oli päälle kolmenkympin. Nyt sai keskimäärin viidellätoista eurolla. Tämä alkaa olla sopuhinta, paljon yli kahtakymppiä en raaskisi neulekirjoista maksaa...

Ensi katselulta neulekirjoista löytyi kivoja juttuja. Erilaisia palmikoita ja pitsejä on hyvä olla kirjallinen olemassa ja hyvänolon neuleissa oli muutama kiva idea. Joskin paljon hyvin tavanopmaisiakin juttuja.

Niin ja Get Knittediin lähti tilaus. Kun se punta on niin halpa *painuu häpeämään*

 

Arvontaan on vielä jonkin aikaa osllistua!!!