Luvassa pitkä kirjoitus, joten koittakaa kestää.

Ensimmäisenä tunnustus. Retkahdin. Ostin lankaa Saksan reissulta, kun lankakauppa huuteli. Olen siis ulkona hamstereista, mutta eipähän tarvitse grammoja raportoida sinne :) Mutta tästä lisää myöhemmin.

Ihan alkuun viime aikojen valmiit. Kaksi salaisuutta on valmistunut,joista kuvaa myöhemmin. Näihin on kuitenkin kulutettu lankaa yhteensä 200 g.


Lisäksi tein yhteisvastuukeräykseen edellä mainitun patalapun lisäksi naisen tai nuoren kokoiset lapaset Floricasta. Näihin langan kulutus oli huimat 39 g. Vielä siis jäi tuota jäljelle :P en tykkää...


Panokseni yhteisvastuukeräykseen neulonnalla.

Kaverin vauva tekee tuloaan, on jo kääntynyt oikein päinkin, ja viimeiset pöpätkin sain tehtyä. Tällä kertaa taisi koko olla 4. Lankaa kului 70 g. Kaveri oli tyytyväinen pöksysaaliiseen. Minä vain toivon, että edes jotkut on sopivan kokoisia...

Koko pöksykatras.

Siis helmikuun kulutus on hyvin vaivainen... Työt ovat todellakin pitäneet kiireisinä. Toimituksia on riittänyt. Vapaapäivät ovat myös petollisia, kun ne kummasti triplaavat edellisen ja seuraavan työviikon työmäärän. Valmistelut kun on tehtävä jossain vaiheessa, vielä en (enkä toivottavasti koskaan) lähde ihmisten elämän tärkeimpiin tilaisuuksiin ihan kylmiltään.

Salainen neuleystävä muisti minua ystävänpäiväksi pienellä sievällä kirjeellä. Yllätyksessä oli muumiheijastin, Pikkumyy- tikkari ja ystävänpäiväkortti. Pakettikin oli tullut loman aikana, kuten ystävänpäiväkortti vihjaisi ja siitä puolestaan löytyi kolme kerää hyvänväristä Top Woolia (innostaisikohan nämä toisiinsa sopivat sävyt minut kirjoneulomaan? Pelottava ajatus!) kaipaamani 3,00 Knit Picksin päät, kortti ja itsetehty ihana pellavanoloinen kassi käsitöiden kuljetukseen. KIITOS. Osui ja upposi, olen ihan otettu! Molemmat kirjeet olivat eri paikkakunnan leimalla, joten ei pääse harrastamaan salapoliisityötä...


Partiolaisten kanssa tehtiin heijastimia ystävänpäivän kunniaksi. Alla paksua huopaa ja heijastimena heijastintarrakangasta. Kuva ei oo hyvä, mutta ruskea ja vaalea ovat sydämien värit ja punainen tuon kukan. Meinasi olla sotkemista meiän pienten kanssa tuo, mutta kivoja heijastimia tuli. Takana on hakaneulakiinnitys.


Saksan reissu oli mukava. Olin siis ostanut pikkuveljelle euron lennot (tietty verot päälle, mutta silti!) Bremeniin, koska hän on nyt abi ja kirjoittaa saksan nyt keväällä. Tarkoitus oli siis opintomatka :) Matka sujui kivasti ja pikkuveljen kanssa oli taas kivaa matkustaa. Shoppailtiin, kierreltiin kaupunkia ja kirkkoja, katseltiin ihmisiä, syötiin, levättiin, kuunneltiin saksaa ja irtaannuttiin arjesta. Kaiken ajan, mikä oltiin hotellilla pikkuveli käytti lastenohjelmien katsomiseen telkkarista, tuli siis opiskeltuakin.

Bremenin vanhaa kaupunkia

Bremenin soittoniekat ja jokin lapsiporukka...

Mietin jo lähtiessä kuinkahan käy, kun olin varannut vain yhden neuleen ja siihen tarvittavan langan ja puikot mukaan. Kuitenkin lohduttauduin, etten ehdi neulomaan kuitenkaan. Mutta kävi kuten arvelin. Salaisuudesta ei riittänyt neulottavaa koko viikoksi. Saattoi tosin olla, että kävin jo lankakaupassa ennen tätä toteamusta, ja uudet langat vauhdittivat salaisuuden valmistumista, mutta ei kerrota sitä...

Hotellin lähellä oli lankakauppa, jonka ohi olin kulkenut monta kertaa, ennen kuin sen huomasin (taisin todellakin olla väsynyt ja loman tarpeessa, jos en lankoja huomannut!) Lankakaupassa oli paljon ihanaa Regiaa ja muita lankoja ja vieläpä ale... Päätin antaa hamstereille kyytiä ja mennä ostoksille... Tässä tulos, tai ei kaikki, koska jotakin piti ostaa myös salaiselle neuleystävälle... Mutta suurin osa sentään.

Lankoja... Opal kerä on pienen pieni 10 g kerä, jonka sain kaupantekijäisiksi... Regiaa, regiaa ja regiaa, pörrölankaa äidille huiviksi, ihanaa Lana Grossan Dandy- lankaa (merinoa, polyamidia, akryylia ja mohairia) ja pampulalankaa. Eikös kannattanutkin retkahtaa? Pampulalangat ja Dandy taisivat olla 2 e/kerä ja joku regioista oli 3 e/kerä, muut normaalihintaisia, mutta niin paljon halvempia kuin meillä täällä!

EDIT: Yhet Regian langat näköjään jäi kuvasta pois, tässäpä ne :)


Pikkuveli valitsi kelta-mustan (vai tummansinisen?) Regia nation colorin (minkä kansallisuuden värit noi on, paitsi savolaisuuden?), luuli musta-vihreäksi. Siitä pitää jokatapauksessa tehdä lapaset, joista toinen valmistuikin jo matkalla. Ei oo kiva neuloa lankaa joka on inhokkiväriä (keltainen ja siihen vielä yhdistettynä tumma...), mutta pitäähän veljen nyt lapaset saada :) Tuo myös innoitti Puuskupuh- lapasiin, joista mahdollisesti myöhemmin lisää, jos lankaa jää.

Mutta nyt takaisin äklövärisen langan pariin :)